Türkiye (Son Dakika) 540 bin dolarlık gaspı yapanlar yakalandı

540 bin dolarlık gaspı yapanlar yakalandı

Paylaş
540 bin dolarlık gaspı yapanlar yakalandı

İstanbul'da ev almaya giden Suriyeli işadamının otomobiline TEM yolu üzerinde çarparak durdurduktan sonra silah tehdidi ile içinde 540 bin dolar bulunan çantayı çalan 3'ü kadın 9 kişi yakalandı. Şüphelilerin 7'sinin Gürcistan, 2'sinin ise İsrail uyruklu oldukları belirlendi

Şüphelilerin 540 saat güvenlik kamerasının titizlikle incelenmesi sonucu evlerine kadar görüntülerle takip edilerek yakalandıkları öğrenildi. Esenler’de 20 Şubat'ta meydana gelen olayda, Suriyeli İşadamı Jalal Yaunes(49) ile yanında bulunan arkadaşı Mehmet Eken (29), TEM otoyolu Esenler, Bayrampaşa girişinde silahlı gaspçıların saldırısına uğramışlardı. Şüpheliler, kaza yapmış gibi mağdurun aracına arkadan çarparak durdurduktan sonra silah tehdidi ile içinde 540 bin dolar olan çantayı alarak kaçmışlardı.

Haberin Devamı

Polis tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada işadamının Kapalıçarşı’da altın bozdurarak döviz aldığı daha sonra ev almak için arkadaşı ile birlikte yola çıktığı öğrenildi. Güvenlik kameralarını inceleyen dedektifler, şüphelilerin sabah saatlerinden itibaren gasp etmeyi planladıkları Suriye’li işadamı ve arkadaşını takip ettikleri ortaya çıktı.

GÖRÜNTÜLERDE EVLERİNE KADAR TAKİP EDİLİP YAKALANDILAR

Gasp Büro Amirliği dedektifleri olaydan sonra yaklaşık 540 saat güvenlik kamera görüntüsü inceleyerek şüphelilerin olay sırasında sahte plakalı iki ayrı araç kullandıklarını, olaydan sonra sırayla araçları terk ettiklerini ve bir taksiye binerek evlerine gittiklerini belirledi. Kamera görüntüleri kullanılarak şüphelilerin Bayrampaşa ve Fatih semtlerinde kullandıkları evler belirlendi.

Haberin Devamı

Önceki sabaha karşı yapılan baskında 3’ü kadın 9 kişi gözaltına alındı. Gasp Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerin 2’sinin İsrail, 7’sinin ise Gürcistan uyruklu olduğu ortaya çıktı. İsrail uyruklu şüpheliler Konstantin S.(21) ve Maurdavid S.(37) ile Gürcistan uyruklu Goka K.(24), Georgi G.(28), Shoto G.(33), Levan G.(24) ile kadın şüpheliler Eliso T.(51), Manana M.(52), Teona L.(31) ifadelerinde suçlamaları kabul etmediler. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildiler.

Ali AKSOYER / DHA