Dünya 58 yıl sonra ortaya çıkan Nazi kafatası

58 yıl sonra ortaya çıkan Nazi kafatası

Paylaş
58 yıl sonra ortaya çıkan Nazi kafatası

Endonezya açıklarında batık bir denizaltı bulundu. Arkeologlar, denizaltının İkinci Dünya Savaşı'nda battığını ve Nazi Almanyası'na ait olduğunu açıkladı. 1944 yılında Avustralya'ya giderken batan Nazi denizaltısı U-168'i tam 58 yıl sonra Endonezyalı balıkçılar buldu

Endonezyalı balıkçılar, Java adası açıklarında batık bir denizaltı enkazına rastladı. Balıkçıların Endonezyalı yetkililere haber vermesi sonrası arkeologlar batık enkazda incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Enkazın, İkinci Dünya Savaşı'nda batan bir Alman denizaltısına ait olduğu belirtildi. U-168 tipi denizaltının içerisinde incelemelerde bulunan arkeologlar, kafatası, insan kemikleri ve eşyalara rastladı.

Endonezyalı arkeolog ekibinin başkanı Priyatno Hadi, "Denizaltının içerisinde Nazi amblemli eşyalara rastladık" dedi.

Denizaltında 17 insan iskeletine rastlandığını belirten arkeolog Hadi, Nazi armalı dürbün, pil ve mutfak eşyası bulduklarını söyledi.

Endonezya karasularında ilk kez İkinci Dünya Savaşı'na ait bir batık denizaltı ile karşılaştıklarını belirten Priyatno Hadi, "Bu enkaz, Java Denizi'nde İkinci Dünya Savaşı'nda neler yaşandığıyla ilgili bize bilgi verecek" şeklinde konuştu.

Nazi Almanyası'na ait U-168 tipi denizaltının Avustralya yolundayken, Java açıklarında 1944'te battığı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı