Gündem 590 TL'lik hayat

590 TL'lik hayat

Paylaş
590 TL'lik hayat

8 yaşındaki Kübra anestezinin yanlış uygulanması sonucu yürüyerek girdiği hastaneden bitkisel hayata mahkum çıktı. Ailenin dava açtığı doktor ve bir hemşire beraat etti. Diğer hemşire 590 TL ceza aldı. Bu ceza da ertelendi

ANESTEZİ UZMANI YOKTU

Haberin Devamı

Bursa’da polis Murat Civelek, Şubat 2004’te 8 yaşında olan kızı Kübra Civelek’i karnındaki şiddetli ağrı nedeniyle ile Fomara Çocuk Hastanesi’ne götürdü. Apandisit teşhisi konulan Kübra acilen ameliyata alındı.

Dr. Neşe Güney’in girdiği ameliyata, anestezi uzmanı olmadığı için anestezi teknisyenleri hemşireler Ayşe Biber ve Sevim Yaldız katıldı. İddiaya göre; kas gevşetici verilip anestezi ile uyutulan Kübra’ya rahat nefes alması için tüp takıldı.

YANLIŞ UYGULAMA

Ameliyat sürerken takılan tüpün doğru olmadığı anlaşılınca yan hastanede bulunan anestezi uzmanı çağırıldı. Durumu ağırlaşan Kübra, ambulans ve anestezi uzmanın refakatinde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Yanlış narkoz nedeniyle beyin hücreleri zarar gören Kübra, yürüyerek geldiği Fomara Çocuk Hastanesi’ndeki yanlış uygulama sonucu, uzun süre tedavi gördüğü Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bitkisel hayata mahkum halde taburcu edildi.

Haberin Devamı

KARAR AİLEYİ YIKTI

Murat-Hatice Cilevek çiftinin, kızlarının bu duruma düşmesinden sorumlu tuttuğu doktor ve 2 hemşire hakkında 5. Sulh Ceza’da açtığı dava dün sonuçlandı. ‘Dikkatsizlik ve tedbirsizlikten yaralanmaya neden olmak’tan tutuksuz yargılanan Dr. Neşe Günay ve hemşire Sevim Yaldız beraat etti.

Olayda 4/8 oranında kusurlu bulunan hemşire Ayşe Biber için verilen 1 ay 7 gün hapis hükmü, 590 TL para cezasına çevrildi ve ertelendi. Verilen kararla yıkılan Civelek çifti, “Bu kararı alanları evimizde kızımızla 24 saat geçirmeye davet ediyoruz. Bu olayın peşini bırakmayacağız” diye tepki gösterdi.

Nail KAHRAMAN/DHA