Gündem 6 aylık kızları Merve için yardım bekliyorlar

6 aylık kızları Merve için yardım bekliyorlar

Paylaş
6 aylık kızları Merve için yardım bekliyorlar

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde güç koşullarda yaşayan Yeliz- Cuma Ağdağ çifti, kalbi ters tarafta ve delik olan, aynı zamanda üst damağı ve dudağı da bulunmayan 6 aylık kızları Merve'yi, maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi ettiremiyor

Ağdağ çifti maddi imkansızlıklar nedeniyle zor bir hayat yaşarken, bir de çocuklarının hasta doğmasıyla yıkıldı. Kalbi ters tarafta olan ve iki de delik bulunan, aynı zamanda üst damaksız ve dudaksız doğan Merve, 6 aylık oldu. Birkaç hafta öncesine kadar çadırda yaşayan ve bir hayırseverin verdiği eski bir eve sığınan aile, maddi imkansızlıklar nedeniyle kızlarının tedavisini yaptıramıyor.

Haberin Devamı

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Merve'yi tedavi ettirmek isteyen anne Yeliz Ağdağ, “Doktorlar, Merve'nin 7 yaşına kadar 10 ameliyet geçirmesi gerektiğini söylediler. Tedavisi uzun yıllar alacakmış” dedi.

Baba Cuma Ağdağ da, kızının ağır hasta olarak dünyaya geldiğini belirterek, “Doğumu sırasında kızımızın damaksız ve üst dudağının olmadığını gören hemşireler düşüp bayıldı. Maddi imkansızlıklar nedeni ile kızımızın tedavisi gerçekleştiremiyoruz ve bu uzun soluklu bir tedavi süreci olması nedeni ile bu duruma ancak kısa bir süre daha dayanabiliriz her gün İzmir'e hastaneye gidip gelecek parayı zor buluyoruz. Hastane ve ameliyat masraflarını karşılamamız çok zor. Devletimizden yetkililerden destek bekliyoruz çok zor durumdayız. Ben intiharın eşiğine geldim bir çözüm yolu bulamıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Doğan ÇİZMECİ/TURGUTLU (Manisa), (DHA)