Dünya 6 İtalyan jeti Libya'ya havalandı

6 İtalyan jeti Libya'ya havalandı

Paylaş
6 İtalyan jeti Libya'ya havalandı

Libya operasyonuna üslerini açarak destek verdikten sonra 8 uçağını da koalisyon güçlerinin kullanımına sunduğunu açıklayan İtalya'ya ait 6 jetin Libya'ya doğru havalandığı öne sürüldü

T.S.İ.’ye göre 21.00 sularında Sicilya’daki Trapani Birgi üssünden havalanan 3 Tornado’dan yaklaşık yarım saat sonra diğer 3 Tornado da uçuşa geçti. La Repubblica gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde, jetlerin Libya’ya doğru havalandığı ve T.S.İ.’ye göre 22.00 sıralarında Trablus semalarına varmasının beklendiği belirtildi.

Haberin Devamı

Henüz resmi makamlar tarafından doğrulanmayan iddia, ANSA ajansı tarafından da "Jetlerin hedefi konusunda askeri üsten açıklama yapılmadı" diye verildi. Akşam saatlerinde açıklama yapan İtalya Savunma Bakanı Ignazio La Russa, "Bu misyona tamamıyla katılacağız. Evimizin anahtarını limitsiz bir şekilde veriyoruz ama bu katılımla evimize ne olacağını anlamak istiyoruz" dedi.

La Russa sabah saatlerinde 4’ü avcı uçağı, 4’ü Tornado olmak üzere 8 uçakla operasyona destek vereceklerini açıklamıştı.

Esma ÇAKIR/ROMA, (DHA)