Gündem 6 kişinin katili: Pişmanım

6 kişinin katili: Pişmanım

Paylaş
6 kişinin katili: Pişmanım

Eskişehir'de aralarında husumet bulunan ikisi kadın 6 kişiyi av tüfeğiyle öldüren İhsan Doğu, pişman olduğunu söyledi

Daha önce Eskişehir’in merkeze bağlı beldesi olan Muttalip Mahallesi’nde meydana gelen olayda İhsan Doğu (55), 23 Ağustos 2010 tarihinde aralarında husumet bulunan komşusu Yusuf Toprak (62), eşi Fatma Toprak (59), oğlu Selahattin Toprak (39) ile yeğeni Zeynep Ruhan Toprak’ı (48) iftar sofrasında pompalı tüfekle öldürüp, diğer oğlu Mehmet Sadık Toprak’ı (35) da yaralayarak kaçtı. Doğu, 12 Kasım 2010 tarihinde de yaraladığı Mehmet Sadık Toprak’ı tüfekle ateş edip öldürdü. Katil zanlısı İhsan Doğu, 17 Kasım 2010 tarihinde ise daha önce öldürdüğü komşusu Yusuf Toprak’ın eniştesi olan Ziya Akın’ı (71) saklandığı boş bir evin penceresinden ateş ederek öldürdü. Kaçmak isterken de jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

6 kişiyi öldürmek suçundan tutuklanan İhsan Doğu’nun yargılanmasına 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Sanık İhsan Doğu can güvenliği nedeniyle kaldığı Ankara Sincan Cezaevi’nden jandarma ekipleri tarafından cezaevi ring aracıyla Eskişehir’e getirildi. Doğu’nun içinde bulunduğu ring aracına Eskişehir girişinde polis ekipleri de eşlik etti.

2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmaya tutuklu sanık İhsan Toprak’ın yanısıra evinde ruhsatsız av tüfeği ve tabanca bulun durmak suçundan tutuksuz yargılanan ve aynı zamanda babası, annesi, ağabeyi ve ikiz kardeşi Mehmet Sadık Toprak’ın öldürülmesi nedeniyle müşteki durumunda olan Mehmet Emin Toprak (35) katıldı. Duruşmada öldürülen Ziya Akın’ın eşi Hafize Akın (70), oğulları İlhan Akın (44) ve Mustafa Orhan Akın (42), öldürülen Selahattin Toprak’ın eşi Münevver Toprak (28), Mehmet Emin Toprak’ın ablası Naciye Büyüktoprak (36) ve öldürülen Zeynep Ruhan Toprak’ın oğlu Abdullah Toprak (25) da davacı olarak katıldılar.

Haberin Devamı

OLAN OLAYLARI HEP İÇİME ATTIM

Sanık İhsan Doğu, duruşmada kendini savunarak, olayları bu noktaya öldürdüğü kişilerin getirdiğini öne sürdü. Doğu şunları kaydetti:
"3-4 yıldır sabrediyorum. Olan olayları hep içime attım. Bu nedenle hipertansiyon hastası oldum. Sağ gözüm onlar yüzünden kör oldu. Şu anda sağ gözümün görme oranı sıfırdır. Bana kimse kör demesin diye körlüğümü sakladım. Hep üzerime geldiler. Psikolojim bozuldu. Sonunda ya kafama ya da karşıya sıkacaktım. Ziya Akın ve Selahattin Toprak bu olayları önleyebilirlerdi. Ancak önlemek yerine çocuklarını hep üzerime saldılar. 4’üncü cinayetten sonra teslim olacaktım. Ancak Mehmet Emin Toprak’ın kızımın ve kız kardeşimin evine ateş ettiğini öğrendim. Dünürüm namaz kıldığı sırada secdeye vardığında kurşun duvara saplanmış. Jandarmaya şikayette bulunmuşlar ve Mehmet Emin Toprak Jandarma tarafından gözaltına alınmış. Mahalledeki kadınların ’Ziya Akın olduğu sürece çok canlar yanar’ diye konuşurken duydum. 1976 yılında Ziya Akın yeğeninin başını yemişti. Yeğeni benim arkadaşımdı. Mehmet Emin Toprak jandarma tarafından gözaltına alınmasına rağmen serbest bırakılmıştı. Gözüm kör olduğunda da gelmeyen jandarma taraflı davranmıştı. Gözüm kör olduğunda jandarma gelmiş olsaydı olaylar bu noktaya gelmeyecekti. Yusuf Toprak bana ’gözünü kör ettim diğerini de kör ederim’ diyordu. Karşımdaki aile kalabalık bir aile. Kimse bu aileye bir şey diyemez. Bir şey diyen olursa evini başına yıkarlar. Benim şu anda 3 evimde boş durumda. Gözümü kör yaptıkları olaydan sonra bizi barıştırdılar. Daha sonra ben bir şey yok gibi davrandım. Fevzi Toprak rahatsızlandığında kendi arabamla Zeynep Ruhan Toprak ve Ziya Akın ile birlikte doktor doktor gezdirerek tedavisi için koşturdum. Gözümü kör ettiler diye en ufak hareketim olmadı. Yalanım var ise en ağır cezayı çekmeye azıyım. Olaydan sonra bana kimse yardım etmedi. Tanınmamak için eski otogar yanındaki kapalı çarşıdan 10 TL’den birkaç tane pantolon aldım. Pantolonların hepsi siyah renkliydi. Tanınmamak için sürekli kıyafet değiştirdim. Kıyafetlerimi sürekli değiştirdiğim için çarşıda karşılaştığım köylülerim bile beni tanıyamıyordu. Olaylardan dolayı vicdan azabı çekiyorum. Sonraki cinayetleri işlemeyecektim. Allah’ın huzuruna katil olarak gitmektense ölmeyi tercih ederdim. Yusuf Toprak haricinde kimseyi öldürmek istemedim. Benim silahla eğitim alacak durumum yok. Ben rastgele ortaya ateş ettim. Nişan almadan ateş ettim. Günde 8 tane büyük hap içtiğim için böbreklerim iflas etmiş durumda. Olayların böyle olmasını istemezdim. Pişmanım."

Haberin Devamı

BUNA ’KILIBIK İHSAN’ DERLER

Haberin Devamı

Ölenlerden Selahattin Toprak’ın eşi Münevver Toprak duruşmada söz alarak olaylara sebep olanın İhsan Doğu olduğunu söyledi. Toprak, "Gözünün kör olması olayında babama pusu kurmuştu. Ancak olayda kendisi yaralandı. Tek gözle geceleyin annemi ve babamı nasıl vurdu? İşin içinde karısı da vardır. Buna ’kılıbık İhsan’ derler. Karısının haberi olmadan bir şey yapamaz. Akşam ezanından sonra gece yarısına kadar atış talimi yapıyordu. Köpeklerini dışarı salıp bizim köpeklerimizle boğuşturuyordu" dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti İhsan Doğu’nun İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair raporun alınması amacıyla duruşmayı 6 Mayıs 2011 tarihine erteledi.

Kemal ATLAN / ESKİŞEHİR,(DHA)