Gündem 6 milyon kişi bağışıklık kazandı

6 milyon kişi bağışıklık kazandı

Paylaş
6 milyon kişi bağışıklık kazandı

Sağlık Bakanlığı 6 milyon kişinin hastalığı geçirerek veya aşı olmak sureti ile 'Domuz Gribi'ne karşı bağışıklık kazandığını açıkladı

Sağlık Bakanlığı, H1N1 virüsünün yol açtığı ‘Domuz Gribi’nden 17 Aralık itibarıyla 458 kişinin öldüğünü açıkladı. Bakanlık, hastalığının başlangıcından bu yana Türkiye’de yaklaşık 6 milyon kişinin hastalığa karşı bağışıklık (dayanıklılık) kazandığını açıkladı. Ancak bu sayının hastalığın yayılım hızının kesilmesi için yeterli olmadığı, hastalıktan korunma için aşılanmanın çok önemli olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Gribe karşı bağışıklık, hastalığı geçirmek veya aşı olmak suretiyle oluşmaktadır” denildi.

67 İLDE ÖLÜM GERÇEKLEŞTİ

Açıklamanın devamı şöyle: “Hastalığın başlangıcından bu yana ülkemizde yaklaşık 4 milyon kişinin ‘Domuz Gribi’ olduğu hesaplanmaktadır. Yaklaşık 2 milyon doz aşı uygulaması gerçekleşmiştir. Hastalığa karşı bağışık hale gelen kişi sayısı 6 milyon civarındadır. Bugüne dek 67 ilde ölüm gerçekleşmiştir. Hayatını kaybedenlerin üçte biri 50 yaş altında ve sağlıklı kişiler. Hastalık daha çok çocuklar, gençler ve orta yaşlı kişilerde görülmektedir. Halen hastanelerde yatan hastalarımızın 181’inin tedavisi yoğun bakımda sürmektedir.”

Bakanlık, aileleri aşı yapılan 10 yaş altındaki çocuklara 3 hafta sonra 2. doz aşı yapılması konusunda uyardı.

Haberin Devamı

DOKTORLARDAN ÇAĞRI

Türk Tabipleri Birliği (TTB) halkı aşı olmaları çağrısında bulundu. TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Gencay Gürsoy şunları söyledi: “Aşı hala en etkin korunma yöntemi olarak başvurabileceğimiz araç. Ancak bu konudaki önyargılar kırılabilmiş değil. Aşılama oranı okullarda yüzde 10’lara bile ulaşmadı. Kamuoyu bu konuda henüz yeterince aydınlanmış değil. ”