Gündem 6 öğrencisiyle ilişkiye girdi!

6 öğrencisiyle ilişkiye girdi!

Paylaş
6 öğrencisiyle ilişkiye girdi!

Hatay'da bir ilköğretim okulunda 6 öğrencisiyle ilişkiye giren beden eğitimi öğretmeni M.S., kızlardan biri evlendirilmek istenince şikayet edildi. M.S. gözaltına alınıp tutuklanırken, öğretmenin gözaltına alındığı sırada camdan attığı hafıza kartı içinden öğrencileriyle ilişkisinin görüntüleri çıktı. Şimdi gözler TÜBİTAK'ta

Hatay’ın Akçakoca köyünde bir ilköğretim okulunda öğrencileriyle ilişkiye girip bunları kaydetmekle suçlanan beden eğitim öğretmeni yakalandı.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi muhabiri Esra Alus’un haberine göre olay, evlendirilmek istenen öğrenci H.Y’nin jandarmaya sığınmasıyla ortaya çıktı. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şöyle denildi: “Mağdur H.Y öğrenciliği sırasında ve sonrasında okulda beden eğitimi öğretmeni olan M.S. ve bazı başka kişilerle ilişki yaşadığını, bakire olmadığını nişanlısına anlattı ve nişan bozuldu. H.Y, ailesinin kendisine zarar vereceğini düşünerek 2012 Jandarma’ya sığındı ve öğretmeni M.S’nin kendisinin yanı sıra aynı okulda başka kız öğrencilere benzer hareketler yaptığını bildirdi.”

İddianameye göre 6 Haziran 2012’de öğretmenin evi ve işyerinde arama yapıldı. Bu sırada öğretmen M.S, telefonunun hafıza kartını pencereden attı. İddianamede “1 GB’lık hafıza kartı M.S. sekizinci kattan aşağıya attığı sırada tesadüfen bu kart jandarma görevlisinin önüne düştü. Kart incelendiğinde H.Y, K.Ç, N.V.U. isimli öğrencilerle cinsel ilişki görüntülerinin olduğu tespit edildi” denildi. Öğretmen M.S. ifadesinde söz konusu kızlarla ilişkisinin 2011 ve 2012 yıllarında olduğunu, görüntüleri de kızların rızazı ve bilgisi dahilinde kaydettiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

İDDİA: OKULDA İLİŞKİ GÖRÜNTÜLERİYLE ŞANTAJ YAPTI

Ancak iddianameye göre, görüntülerin oluşturma tarihinin 2009 olduğu, okulun değişik yerlerinde ilişkiye girildiği tespit edildi. Ayrıca öğretmenin görüntülerle şantaj yaparak kızları İngilizce öğretmeni E.Y. dahil toplam 5 kişiyle ilişkiye girmeye zorladığı da aktarıldı. Öğretmen hakkında “koruma ve gözetim yükümlülüğü altında bulunan çocuğa karşı zincirleme şekilde nitelikli cinsel istismar suçunu işlediği, özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlarından ceza talep edildi.

4 BABA ŞİKAYETÇİ DEĞİL

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada N.Ç.’nin babası “Ben gasp suçundan cezaevinde yattım. Kızımla oturup konuştuk, böyle bir olay olmadığını söyledi. Onun geleceği için şikâyetçi değiliz” dedi. K.K.’nın babası M.K. ise “Ben sanıktan şikâyetçi değilim. Kızımı düşündüğüm için şikâyetçi olmuyorum” diye konuştu. Mağdur kızlardan K.Ç.’ın babası M.Ç, ise “Kızımın geleceğini düşündüğüm için şikâyetçi değilim”, N.V.U.’ın babası H.U., da “Kızım babamla kalıyor. Olayın detayını bilmiyorum. Sanıktan şikâyetçi değilim” dedi. Öğretmenden bir tek H.Y. ve kardeşi F.Y.’nin babası Ş.Y. şikâyetçi oldu.Kızlar ilk ifadelerinde ilişkiyi doğrularken sağlık kontrolünden geçirildi. Kızlardan 3’ünün bekaret zarının doğumda yırtılacak şekilde esnek olması nedeniyle bakire olduğuna ve ruh hallerinin bozulmadığına dair raporlar da dosyaya girdi.

Haberin Devamı

GÖZLER GÖRÜNTÜLERİN TARİHİNDE

Öğretmen M.S.’nin avukatı Coşkun Atılğan ise “Mağdurelerle ilişki rızayla olup yaşları 15’ten büyüktür. Atılı suçun vasıf değiştirme ihtimali vardır. Dosyadaki jandarma raporuna göre görüntülerin kayıt tarihi 2009, emniyet raporuna göre tarih belli değil. Çelişkinin giderilmesi gerekir. Görüntülerin TÜBİTAK’a göndermesini talep ediyoruz” dedi. Davanın son oturumda görüntülerin tarihinin TÜBİTAK tarafından araştırılmasına karar verildi. TÜBİTAK’ın görüntülerin 2011 yılında çekildiği iddiasını doğrulaması durumunda “Koruma ve gözetim yükümlülüğü altında bulunan çocuğa karşı zincirleme şekilde nitelikli cinsel istismar” ve “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlarından 200 yıldan fazla hapis cezası alması istenen öğretmen hakkındaki suç istinadı değişecek. Öğretmen M.S. 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak ve tahliye olabilecek.

Haberin Devamı