Gündem 6 PKK'lı adliyeye çıkarıldı

6 PKK'lı adliyeye çıkarıldı

Paylaş
6 PKK'lı adliyeye çıkarıldı

6 PKK'lı adliyeye çıkarıldı

Terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak’taki kamplarından kaçarak Şırnak'ın Silopi İlçesi’nde güvenlik güçlerine teslim olan 1'i kadın 7 PKK'lıdan, 6'sı bugün Silopi Adliyesi'ne çıkarıldı.

Haberin Devamı

Kadın PKK'lı, Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden gelen görevliler tarafından Mersin'e götürüldü. PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarında faaliyet 1'i kadın 7 PKK'lı, 2 gün önce Silopi'den Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'na silahsız gelerek güvenlik güçlerine teslim oldu.

Teslim olan PKK'lıların örgüte bu yıl içinde katıldığı ve pişmanlık duyarak kaçtıkları belirtildi. 7 PKK'lıdan 6'sı jandarmadaki sorguları ardından adliyeye çıkartılırken, kadın PKK'lı Mersin'den gelen Emniyet görevlilerince alınarak Mersin'e götürüldü.

Teslim olan ve jandarmaya ifade veren PKK'lılardan birinin Türkiye’de kendilerine yapılan propaganda ile dağdaki hayatın farklı olduğunu belirterek, “Türkiye'de ana dilde eğitim verilmesi için çalışmalar yapılırken, kampta aramızda hep Türkçe konuştuk. Eğitimler de sürekli Türkçe verildi. Bu bende büyük çelişki yarattı. Bu yüzden teslim olmaya karar verdim” dediği belirtildi.

Haberin Devamı