Gündem 6 saat kurtarılmayı bekledi!

6 saat kurtarılmayı bekledi!

Paylaş
6 saat kurtarılmayı bekledi!

6 saat kurtarılmayı bekledi!

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde, Kelkit Nehri’nin ortasında balık tutan Necati Açıkgöz, baraj kapaklarının bir anda açılması sonucu mahsur kaldı. Bir kaya parçasına tutunan Açıkgöz, yaklaşık 6 saat sonra ekipler tarafından kurtarıldı.

Haberin Devamı

Ordu’nun Mesudiye ilçesinden gelen Necati Açıkgöz (58) ve arkadaşı Cemalettin Karataş, ilçeye bağlı Yukarı Kale Mahallesi Cevizlik mevkisindeki bir kum ocağı yakınlarında balık tutmak için Kelkit ırmağına girdi. İkili, su seviyesinin az olduğu bir zamanda ırmağın ortasındaki bir bölümde balık tutmaya başladı.

Bu sırada bölgedeki Kılıçkaya Barajı’nın kapaklarının açılmasıyla su seviyesi bir anda yükseldi. Son anda suyun yükseldiğini fark eden Cemalettin Karataş bulunduğu bölümden kıyıya çıkmayı başardı.

Necati Açıkgöz ise suyun yükselmesi sonucu ırmağın ortasında mahsur kaldı. Burada bir kaya parçasına tutunan Açıkgöz, tedirgin bir şekilde kurtarılmayı bekledi.

Arkadaşının durumu jandarmaya bildirmesi üzerine olay yerine gelen ekipler, Açıkgöz’e yardım etmeye çalıştı. Bir süre önce kalp ameliyatı da olduğu öğrenilen Necati Açıkgöz, kendisine uzatılan halatla kıyıya çıkamayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerine bilgi verildi. Müdür Nazif Ekinci öncülüğünde Sivas’tan gelen ekip, suya indirdikleri motorlu botla Açıkgöz’ün bulunduğu alana ulaştı. Can yeleği giydirilerek bota bindirilen Necati Açıkgöz, ekipler tarafından kıyıya çıkarıldı.

Yaklaşık 6 saat sonra bulunduğu yerden kurtarıldıktan sonra bitkin olduğu gözlenen Necati Açıkgöz, sağlık kontrolünün ardından İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.

"Tırıvırı" olarak bilinen ağ ile balık tuttuğu anlaşılan Necati Açıkgöz hakkında idari işlem yapılacağı öğrenildi.
Olay yerine gelen Koyulhisar Kaymakamı İsmail Sündük de çalışmaları bir süre takip etti.