Dünya 6 Türk'ü öldüren İsrailli askere madalya

6 Türk'ü öldüren İsrailli askere madalya

Paylaş
6 Türk'ü öldüren İsrailli askere madalya

Gemide 6 Türk'ü öldürüp 'Başka çaremiz yoktu' diyen İsrailli komandoya kahramanlık madalyası düşünülüyor

Mavi Marmara'ya yapılan saldırıda 6 Türk'ü öldürdüğü bildirilen İsrailli komando, yaşanan ölümler hakkında "Başka çaremiz yoktu" dedi. Adı sadece 'S' olarak açıklanan İsrailli askere madalya verilmesi düşünülüyor

Gazze'ye giden yardım gemisi Mavi Marmara'ya çıkartma yapan deniz komandolarından S., Jerusalem Post gazetesine verdiği röportajda gemiyi "bir savaş alanı" gemideki gönüllüleri de "katil paralı askerler" olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

Helikopterden gemiye inen 15'inci ve son komando olan S., iner inmez kendisinden önce inen askerler gibi saldırıya uğradığınıı söyledi. Bir yanına baktığında üç komutanının yaralı olarak yerde yattığını gördüğünü ifade eden S., komutanlardan birinin karnından, diğerinin dizinden vurulduğunu, üçüncü komutanın ise kafasına demir çubukla vurulduğu için kafatası kemiği kırık bir biçimde baygın yattığını söyledi.

Emir komuta zinciri gereği yönetimi otomatikman devraldığını anlatan S. aktivistlerin askerlerden iki tabanca çaldığını ve sürekli ateş ettiğini anlattı. Altı aktivistin ölümüne yol açan S.'e kahramanlık madalyası verilmesi düşünülüyor.

(Hürriyet)