Gündem 6 yaşındaki çocuğa kayyum atandı

6 yaşındaki çocuğa kayyum atandı

Paylaş
6 yaşındaki çocuğa kayyum atandı

İlk evliliğinden dört, ikinci evliliğinden ise bir olmak üzere toplam beş kızı olan Bahattin Furuncuoğlu'nun erkek çocuk isteği başına iş açtı

İlk eşine geri dönen ve Türkmenistan uyruklu bir kadının yeni doğan erkek çocuğunu da nüfusuna geçiren Furuncuoğlu, mahkemenin şu an 6 yaşında olan çocuğa kayyum atamasıyla şoke oldu. Furuncuoğlu, "Çocuğa kayyum atanmış evet. Tuhaf geliyor ama mahkeme de böyle bir karar verdi. Çocuk ortada kalmasın diye ben de alıp nüfusuma kayıt ettirdim" dedi.

KARARA TEPKİ GÖSTERDİLER


İkinci eşinin şikayetiyle konunun yargıya taşınmasına tepki gösteren Furuncuoğlu, "Kayyum ne yapacak alıp da? Kayyum çocuğu alıp bakacaksa ben her türlü yardımı yapmaya hazırım" diye konuştu.

İkinci eş ise, "Bu çocuk büyüyecek diyecek, 'Ben çekik gözlü çocuğum. Size benzemiyorum'. Gerçek annesine kavuşsun istiyorum. Kadın bakamadı, çocuğunu verdi. Ama bu 5 sene içerisinde belki durumu değişir" diye konuştu.

KAYYUM NEDİR?


‘Kayyum’ kelimesi hukuki anlamda "Belli bir malın yönetilmesi ya da belli bir işin yapılması için görevlendirilen kimse" demektir. Kayyum, genellikle usulsüzlük yapılan özel kurumlara, şirketlere, devletin el koyduktan sonra atadığı yöneticidir.


KAYYUM NASIL ATANIR?


Kayyum, usulsüzlük yapıldığı belirlenen özel kurumlara ve şirketlere devlet el koyduktan sonra atanan yöneticidir. Kayyum, mahkeme tarafından atanır. Kayyum olarak atanan kişiler, makamlarının kendilerine verdiği yetki ve görevler dahilinde çalışmalarını yapar.