Yaşam 6 yeni film vizyonda

6 yeni film vizyonda

Paylaş
6 yeni film vizyonda

Bu hafta 4'ü yerli 6 film vizyona girecek

DERSİMİZ ATATÜRK

Hamdi Alkan’ın yönettiği ve Halit Ergenç, Çetin Tekindor ile Batuhan Karacakaya’nın oynadığı "Dersimiz Atatürk", Türkiye’nin en özel dönemini ve tarihin en çok takdir edilen liderini naif bir bakış açısıyla anlatıyor.

Senaryosunu "Şu Çılgın Türkler", "Diriliş" ve "Cumhuriyet" kitaplarının yazarı olan Turgut Özakman’ın kaleme aldığı filmin konusu şöyle: "İlköğretim 5. sınıfta okuyan bir grup çocuğa Atatürk’ü daha iyi anlamaları için ödev verilir. Onlar için öğretici olan bu yolculukta önderleri tarihçi ’Dede’dir.

Çocuklara Mustafa Kemal’in çocukluğunu, okul hayatını, askerlik kariyerini anlatır. Onları Kurtuluş Savaşı’nın en önemli cephelerine götürür, Türk halkının eşsiz kahramanlarıyla tanıştırır."

AŞK NELERE KADİR?

Alper Çağlar’ın yönettiği ve Mine Kılıç, Tayanç Ayaydın, Çiğdem Batur ile Coşku Cem Akkaya’nın oynadığı "Büşra", 4 yalnız insanın farklı bakış açılarını anlatıyor.

Büşra ile Yaman’ın tüm engellere ve ideolojik farklılıklara rağmen önüne geçemedikleri aşkını anlatan filmin konusu şöyle: "Büşra, üniversiteden mezun olmuş, muhafazakar ve varlıklı bir ailenin türbanlı kızı, Yaman liberal bir gazeteci, Ferit ise Büşra’nın ailesinin sıcak baktığı bir damat adayıdır.

Alara, Yaman ile ilişkisini kaybetmemek için her şeyi yapabilecek bir genç kadındır. Tüm farklılıklara rağmen Büşra ile Yaman arasında özlerinde yer alan benzerliklere göre değer kazanan naif bir aşk alevlenir."

KAYIP HAYATLAR

Aslı Özge’nin yönettiği ve Fikret Portakal, Murat Tokgöz, Umut İlker ile Cemile İlker’in oynadığı "Köprüdekiler/Men On The Bridge", gerçek yaşam öyküsünden esinlenilerek senaryolaştırıldı.

28. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin ulusal yarışma bölümüne seçilen filmin konusu şöyle: "Uzunca saçları ve yüzüğüyle Fikret, Boğaziçi Köprüsü’nde gizlice gül satarak hayatını kazanır. Umut, Taksim-Bostancı hattında işleyen bir dolmuşta şoför olarak çalışmaktadır.

Kayseri’den Boğaziçi Köprüsü’ne trafik polisi olarak atanmış olan Murat ise kendini yalnız hisseder. Şehrin varoşlarında yaşayan Fikret, Umut ve Murat’ın hayalleri birbirlerinden habersiz, her gün milyonlarca İstanbullu ile kesişir."

KARA KÖPEK HAVLARKEN

Mehmet Bahadır Er ile Maryna Gorbach’ın yönettiği ve Cemal Toktaş, Volga Sorgu, Erkan Can, Ayfer Dönmez, Murat Daltaban, Mehmet Usta, Ergun Kuyucu, Taylan Ertuğrul ile Muhammed Cangören’in oynadığı "Kara Köpekler Havlarken/Black Dogs Barking", iki varoş delikanlısının hikayesini anlatıyor.

Gerçek mekanlarda çekilen ve çoğunlukla gerçek karakterlerin rol aldığı film, Selim ve Çaça’nın şehrin kanunsuzları arasından sıyrılarak yaptıkları sınıf atlama mücadelesini işliyor. Filmde Çeliktepe, Gültepe, Seyrantepe halkı da oynuyor. Filmin dünya prömiyeri Rotterdam Film Festivali’nde yapıldı.

GEORGE CLOONEY'DEN BİR KOMEDİ

Grant Heslov’un yönettiği ve George Clooney, Jeff Bridges, Ewan McGregor ile Kevin Spacey’nin oynadığı "Özel Kuvvetler/The Men Who Stare at Goats", garip günlük hikayeler peşinde koşan bir gazetecinin kendisini özel kuvvetler arasında bulmasını konu alıyor.

Gazeteci Cassady’nin maceralarını anlatan filmin konusu özetle şöyle: "Güçlü bir haber peşindeki Wilton’un yeni tanıştığı Cassady’ye göre, yeni dünya ordusunun farklı savaş yöntemleri vardır.

Savaşçı Rahipler adlı birlik düşmanın zihnini okuma, duvardan geçme gibi yeteneklere sahip özel kişilerden oluşmuştur. Cassady’nin görevi ortadan kaybolan program yaratıcısı Django’yu bulmaktır. Wilton da Cassady’nin peşine takılır."

DEAR JOHN

Lasse Hallström’ün yönettiği ve Amanda Seyfried, Channing Tatum, Henry Thomas ile Richard Jenkins’ın oynadığı "Sevgili John/Dear John", iki gencin savaş ortamında ilerleyen aşkını beyaz perdeye aktarıyor.

Savaşa ve aralarındaki mesafelere rağmen iki gencin aşkını anlatan filmin konusu şöyle: "John Tyree, orduya yazılır ve evden ayrılır. Gitmeden önce, hayır kurumlarında çalışan üniversite öğrencisi Savannah ile tanışır.

Tesadüfler onları hep karşı karşıya getirir. Aralarındaki ilişki kıskançlık nedeniyle bozulur gibi olsa da John genç kızın kalbini kazanmayı başarır. Ancak 11 Eylül’den sonra John orduya çağrılmıştır. Aralarındaki ilişki artık mektuplarla ilerleyecektir."

4

Haberin Devamı