Yaşam 60 saniyede uykuya dalmak garanti!

60 saniyede uykuya dalmak garanti!

Paylaş
60 saniyede uykuya dalmak garanti!

Sabaha kadar gözünüzü tavana dikmiş bir şekilde uykuya dalmayı bekliyorsanız sizi büyük bir dertten kurtarmak üzereyiz. İşte 60 saniye içerisinde uykuya dalmanızı garantileyen o taktik

Ne kadar yorgun olursanız olun, yatağa geçtiğiniz an bir türlü uykuya dalamadığınız oldu mu? Sağa dönüyorsunuz olmuyor, sola dönüyorsunuz yine ve yine rüya aleminin kapılarını açamıyorsunuz.

Şimdi tüm bu yaşadıklarınızı unutun çünkü size 60 saniye içinde uyumanızı sağlayacak o formülü açıklıyoruz!

YÜZLERCE KİŞİYİ UYUTTU

Harvard Üniversitesi’nden Doktor Andrew Weil uzun zamandır uyku ve nefes alma teknikleri üstünde çalışıyordu. Geçtiğimiz günlerde '4-7-8' ya da 'Rahatlatıcı Nefes' olarak adlandırılan uyuma tekniğini sosyal medyadan paylaştı ve yüzlerce kişiyi telefon ya da bilgisayarı başında uyutmayı başardı. Uyutamadıkları ise ağır şekilde sersemledi ve uzun süre esnemek durumunda kaldı.

Weil bu metodu şöyle açıklıyor: “Nefes almanın derin bir şekilde pskolojiniz ve vücudunuzdaki sistemlerle bağı var. Basit bir şekilde nefes almaya odaklanarak rahatlayabilir ve hızlı bir şekilde uykuya dalabilirsiniz. Saatin kaç olduğu, sabah ya da akşam olması fark etmez.”



Yoga ve benzeri egzersizlerde de yeri olan bu nefes alma teknikleri ile rahatlama yöntemi gerçekten uykusuz gecelerinize ilaç olabilecek türden. Şimdi bu nefes alma tekniği nasıl uygulanıyor?

İşte sizi 60 saniyede uyutacak yöntem:

1. Dilinizi üst dişlerinizin arka kısmına değecek pozisyonda tutun.

2. Ağzınızı kapatıp burnunuzdan 4'e kadar yavaş yavaş sayarak nefes alın.

3. Nefesinizi tutun ve içinizden 7 kere sayın.

4. Nefesinizi verirken 8'e kadar sayın.

5. Bu işlemi 3 defa daha yapın. Toplamda 76 saniye geçmiş olacak. Çoğu kişi genelde 60. saniyede uyumuş oluyor!

Bu metodu denerken sadece nefes almaya ve metoddaki sayım işlemlerine odaklananın.

Haberin Devamı