Bilim - Teknoloji 60 terabit'le bağlanacaklar!
Paylaş
60 terabit'le bağlanacaklar!

Google, internet hızını adeta katlayacak olan bu kablolar için kesenin ağzını açtı!

ABD ve Asya, çok yakında saniyede 60 terabit taşıyabilen denizaltı kablolarla birbirlerine bağlanacaklar.

Hızıyla nefes kesmeye hazırlanan, ismiyle de şaşırtmayan FASTER adındaki ağ, Routers'ın raporuna göre Los Angeles, San Francisco, Oregon ve Seattle'ı Japonya'daki Chikura ve Shima ile bağlayacak. Rapor, Asya merkezli China Mobile International, China Telecom Global, Global Transit, KDDI, SingTel'ın ve Google'ın bu ağa 300 milyon dolar yatırımda bulunacağını söylüyor. Ağ, 2016'nın ikinci çeyreğinde hizmet vermeye başlayabilecek.

Google'ın teknik altyapı başkan yardımcısı Urs Hölzle, Google+ hesabında yaptığı açıklamada ürünlerinin hızlı ve güvenilir biçimde çalışmasını istediklerini ve bunun müthiş bir ağ alt yapısına ihtiyaç duyduğunu söyledi. "Bu bazen okyanustan geçmenizi gerektirir" diyen Hölzle, 2008'deki UNITY ve 2011'deki SJC ile birlikte FASTER'ın Asya'daki kullanıcılara daha hızlı ve güvenilir bir internet sunacağını söyledi.

Okyanus altından iletişim kabloları geçirme, yeni değil, 150 yıldan öncesine dayanan bir yöntem. Kabloları döşeme yöntemi ise uzun süredir değişmiş değil. Kablo ağının ne kadar karmaşık bir yapıya sahip olduğunu bu haritada görebilirsiniz.

Resimlerle: Benzersiz bir lüks: Denizaltı yatı!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı