Yaşam 60 yıl sonra düğün yaptılar

60 yıl sonra düğün yaptılar

Paylaş
60 yıl sonra düğün yaptılar

Remziye ve Hayrettin Dumlugöl çifti, evlendikten 60 yıl sonra İzmir'de düğün yaptı

Belçika'da yaşayan 77 yaşındaki Remziye ve 84 yaşındaki Hayrettin Dumlugöl çifti, evlendikten 60 yıl sonra İzmir Çeşme'de düğün yaptı. Manisalı Remziye Dumlugöl ve Hayrettin Dumlugöl, 1950 yılında tanışıp evlenmeye karar verdi. Ancak Remziye Dumlugöl'ün ailesi evliliğe karşı çıktı.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Remziye ve Hayrettin Dumlugöl, İzmir'e kaçarak burada nikah kıydırdı. Paraları olmadığı için de düğün yapamadı. Dumlugöl çifti daha sonra da çalışmak üzere Belçika'ya gitti ve oraya yerleşti.

45 yıldır Belçika'da yaşayan ve mutlu bir evlilik süren Dumlugöl çifti 2 kız ve 2 erkek çocuk sabihi oldu. Çiftin çocukları anne babalarına düğün yapmaya karar verdi ve bunu gazete ilanıyla da duyurdu. Dumlugöl çifti Çeşme Grand Hotel Ontur'da çocuklarının düzenledikleri ve 60 yıl geciken düğünle, ilk günlerin heyecanını yeniden yaşadı.

Düğüne Hayrettin ve Remziye Dumlugöl çiftinin İzmir, Manisa ve Belçika'dan gelen konukları katıldı. Kızları ve oğulları evlendikten sonra damatlar ve torunlarla 16 kişilik bir aile olduklarını belirten Remziye Dumlugül, “Eşime zaman zaman ‘Bana bir düğün bile yapmadın’ diye takılırdım. Demek ki bu isteğim çocuklarımı da etkilemiş. Tatil için geldiğimiz Zeytinalanı'ndaki yazlığımızda bize bir sürpriz hazırladıklarını söylediler ve gerçekten de mühtiş bir sürpriz yaptılar” dedi.

Haberin Devamı

Fulya OMAÇ/DHA