Gündem 60 yıl sonra gelen elektrik göbek attırdı

60 yıl sonra gelen elektrik göbek attırdı

Paylaş
60 yıl sonra gelen elektrik göbek attırdı

Manisa'nın Selendi İlçesi'ne bağlı Kazıklı Köyü'nün 35 nüfuslu Kayabaşı Mahallesi sakinleri, mahallenin kuruluşundan 60 yıl sonra elektriğe kavuştu

Bugüne kadar hep gaz lambası ve lüks ile yetinen mahalle sakinleri, artık elektronik eşyalarını kullanabilecek olmanın mutluluğunu yaşıyor. Mahalleye elektrik hatlarının çekilmesi nedeniyle bir tören düzenlendi.

Törene Selendi Kaymakamı Selim Palamut, İl Genel Meclisi üyeleri Orhan Tutar ve Mehmet Ünver, TEDAŞ İlçe İşletme Şefi İlker Yiğit, Kazıklı Köyü Muhtarı İsmail Aygün, köy halkı ile mahalle sakinleri katıldı.

Yıllarca evlerini gaz lambalarıyla aydınlatan mahalle sakinleri, Selendi TEDAŞ işletme şefliğinin taleplerini karşılamasıyla büyük sevinç yaşadı. Abonelik işlemlerini yaptırarak evlerine elektrik bağlatan vatandaşlar gelişmeden mutlu oldu.

Kazıklı köyüne 8, Selendi'ye 28 kilometre mesafede tamamı hayvancılıkla uğraşan Kayabaşı mahallesinin elektriğe kavuşmasına en çok sevinenler ise öğrenciler oldu.

ELEKTRİK İÇİN 55 NÜFUS ŞARTI

Törende konuşan Köy Muhtarı İsmail Aygün, elektrik sorununa çare bulabilmek için birçok kez Manisa'ya gittiğini, ancak başarılı olamadığını söyledi.

Yetkililerin “elektrik getirebilmemiz için 10 hane ve 55 nüfus şartı aranıyor” dediklerini kaydeden Aygün, “Yıllarca süren yoğun talebimiz sonunda nihayet 2010 yılında elektriğe kavuşabildik.

Bizi büyük bir sıkıntıdan kurtaran bu hizmetin gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Artık Kayabaşı mahallemizde çamaşır, bulaşık ve yayık makineleri çalışabilecek. Köyümüzdeki bayanlar da uzun yıllar sonra rahata kavuşacak” dedi.

ARTIK CEP TELEFONU ALABİLECEKLER

Mahalle sakinlerinden Zafer Kızılarslan, yıllardır elektrik olmadığı için cep telefonu alamadıklarını, alsalar bile telefonun şarj edemediklerini söyledi. Kızılarslan, “Telefonu şarj etmek için köye gidiyorduk” dedi.

Kızılarslan, çamaşır makinası ve ütü alacaklarını kaydederek, “Televizyon izleyip, radyo dinleyip dünyada olup bitenlerden haberdar olacağız. Yazın sıcaktan sütümüz ve yoğurduğumuz ekşimeyecek, yiyeceklerimiz bozulmayacak” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri şartele basarak elektriği evlere verdi, ardından da davul zurna eşliğinde Harmandalı oynadı.

Uğur ÇAKMAK/Manisa (DHA)

2