Gündem Milletvekilleri yemin töreni tamamlandı! 600 milletvekili yemin etti

Milletvekilleri yemin töreni tamamlandı! 600 milletvekili yemin etti

Paylaş
Milletvekilleri yemin töreni tamamlandı! 600 milletvekili yemin etti

Milletvekilleri yemin töreni için bugün saat 14.00’te toplandı. Yemin törenini, TBMM Geçici Başkanı olarak İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz yönetti. TBMM Genel Kurulu'nda yemin töreni tamamlandı. Mazeret bildiren milletvekilleri haricinde milletvekilleri tek tek kürsüye çıkarak milletvekili yeminini okudular

27. dönem parlamentosunun en yaşlı üyesi olan eski CHP Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın sağlığının elvermemesi üzerine TBMM Geçici Başkanı olarak Yılmaz’ın yönettiği oturumda Geçici Başkanvekilliği’ni de AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü yaptı.

Haberin Devamı

Yılmaz, tören öncesinde TBMM Başkanı İsmail Kahraman’dan görevi devraldı. Başkanlık mührünü de alan olan Yılmaz, TBMM Geçici Başkanı olarak Genel Kurul’u yönetiyor. Milletvekilleri saat 14.00 itibariyle Meclis'te yemin etmeye başladı. İlk olarak TBMM Geçici Başkanı Durmuş Yılmaz yemin etti.

MECLİS BAŞKANLIĞI SÜRECİ START ALACAK

Yemin töreniyle birlikte Meclis Başkanlığı süreci de bugün start alacak. Adaylık başvuruları 11 Temmuz Çarşamba günü saat 24.00’te sona erecek.

TBMM Başkanlık seçiminin ise 12 Temmuz Perşembe günü yapılması bekleniyor. Seçimlerde, birinci ve ikinci turlarda üye tam sayısının üçte iki (400 oy) çoğunluğu, üçüncü turda ise salt çoğunluk (301 oy) aranacak.