Ekonomi 600 milyon dolar umudu

600 milyon dolar umudu

Paylaş
600 milyon dolar umudu

İstanbul Moda, Tekstil ve Hazır Giyim Konferansı, Türkiye'den 7-8 milyar dolarlık alım yapan yabancı gruplarla Türk üreticileri bir arayagetirecek

YÜZDE 10'U BAĞLANSA YETER

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin, 6-7 Mayıs’ta yapılacak 3’üncü İstanbul Moda, Tekstil ve Hazır Giyim Konferansı’na Türkiye’den 7-8 milyar dolarlık alım yapan grupların katılacağını söyledi.

Negrin, “Yüzde 10’luk iş bağlansa 600 milyon dolar eder” dedi. Konferansın tanıtım toplantısında konuşan Negrin, “Geçen yıl 120 üretici ile 30 alım grubunu 700 kez görüştürdük. Bu yıl 200 üretici, 40 yabancı grubu, 10 yerel markayı 1500 kere görüştüreceğiz” diye konuştu.

İTALYAN CERRUTİ ONUR KONUĞU

Konferansa Amerika, Avrupa, İskandinavya ile çevre ülkelerden pek çok önemli ismin katılacağını ifade eden Cem Negrin, “Yeni teknolojilerin, uygulamaların ve bilgilerin paylaşılacağı uluslararası konferans, görkemli bir etkinlik olarak dünya tekstil sektörü takviminde yerini aldı.

Açılışını, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile Devlet Bakanı Başmüzakereci Egemen Bağış’ın yapacağı konferansa, İtalya’nın modadaki efsane ismi, Cerruti’nin Başkanı Antonio Cerruti onur konuğu olarak katılacak” dedi.

15 DAKİKALIK KONUŞMA İÇİN

Negrin, konferansta 1500 ikili iş görüşmesi yapılacağını, Li&Fung, Tesco, Best Seller, Groupe Carrefour, Otto, Gerry Weber gibi Türkiye’den büyük ölçekli mal alan dış alım grupları ile yerel markalar ve üreticilerin bir araya geleceklerini kaydetti.

Negrin şöyle konuştu: “15 dakika konuşma yapacakları konferans için konuklarımızdan kimi Amerika’dan kimi Hong Kong’dan gelecek. Dünyanın iki farklı merkezinin buluşma noktasının İstanbul olması ne derece önemsendiğimizi ortaya koyuyor.”

KATILIM 1.5 KAT ARTTI

TGSD Başkan Yardımcısı Hadi Karasu, bu yıl konferansa katılımın 1.5 kat arttığını, konferans bedelinin ise TGSD üyelerine 300 euro, üye olmayanlara 400 euro olduğunu belirtti. Karasu, konferansa katılacak alım gruplarının Türk tekstil sektörünün alım gruplarının yarısı kadar olduğunu vurguladı.

Karasu, “Dünyanın büyük alım gruplarından Le&Fung sadece tekstilde 16 milyar dolarlık alım yaptı. Geçen yıl Türkiye’den 600 milyon dolarlık alım yapan kuruluş, bu yıl bunu 1 milyar dolara çıkarmak istiyor” dedi.

2

Haberin Devamı