Cumartesi Postası 60'lar, 70'ler yeniden...

60'lar, 70'ler yeniden...

Paylaş
60'lar, 70'ler yeniden...

Yeni sezon modası tüm feminenliğiyle önümüzde uzanıyor... Bu yıl, 60 ve 70'lerin feminen çizgileri geri döndü ve modaya yeniden zarafet verdi

Eski filmlerden fırlamış gibi... Ancak size önerimiz yeni sezon alışverişine çıkmadan önce gardırobunuzu gözden geçirin; sadece eksik parçaları tamamlayın. Çünkü 2010-2011 Sonbahar-Kış sezonunun öne çıkanlarının çoğu zaten gardırobunuzdaki yerini geçtiğimiz sezonlarda almış olabilir. İşte modayı takip eden bir kadın olarak mutlaka sahip olmanız gerekenlerin listesi!

Camel (kemıl okunuyor) palto: Klasik bir camel paltonuz yoksa bu sezon artık mutlaka edinin. O bir klasik ama bu sezon her zamankinden daha da moda! Camel palto Max Mara’dan Chloe’ye, Marni’den Carolina Herrera’ya, İpekyol’a, daha gençler için Tommy Hilfiger gibi tüm moda devlerinin bu sezonki koleksiyonlarında değişik formlarda karşımıza çıkıyor. Ancak camel rengi sadece paltoda moda değil, o bu sezonun rengi. Camel, yeni siyah olarak tanımlanıyor haberiniz olsun!

Kadınsı elbiseler: 60’ların kadını demek zarif elbiseler, kloş etekler, ince burunlu ayakkabılar demek. Şehirli kadın şıklığı bu feminen giysilerle sağlayacak. Kadınsı kıvrımlar, klas detaylardan ödün vermeden dişilik öne çıkacak. Prada, Louis Vuitton, Celine, Miu Miu bu sezon zarif kadınlar yaratmak için koleksiyonlar hazırladı.

Drape her yerde: Zaten bir süredir modadaki yerini sağlamlaştıran drape bu sezon her yerde ve her şeyde. Özellikle Alexander Wang’ın drape elbiseleri yılın arzu nesneleri olmaya aday. Geçen yıllardan kalan drape elbiselerinizi gardırobunuzun ön bölümlerine alın. Çünkü bu yıl davetlerde drape elbiseler gözde.

Hippiler ölmez: 60’lar, 70’ler, hippilerin yani çiçek çocukların yılları. Bizi o yıllara götüren çiçek desenleri, bir süredir tekrar hayatımızda ve çıkacak gibi de görünmüyor! Hippilerden kalma iri kolyeler bu sezon nostaljiyi tamamlıyor. Bohem bir havaya bürünmek isteyenler için ideal. Özellikle Londra’da yaşayan Türk modacı Erdem Moralıoğlu, çok sevdiği çiçek desenden bu sezon da vazgeçmedi.

Vahşi ve seksi: Birkaç sezondur gözde olan leopar desenin önlenemez yükselişi sürüyor. Bu yıl da Cavalli’den Gucci’ye, Hermes’ten Dolce&Gabbana’ya kadar birçok marka leopar deseni öne çıkardı. Leoparla arası iyi olmayanlardansanız bile güzel bir leopar ayakkabı, kemer veya çanta edinmenin zamanı geldi de geçiyor!

Pul payet: Bu sezon sadelik ön planda ama öte yandan moda dünyası pul payete bürünmüş vaziyette! Lame ve dore pullar payetler gardrobumuzu ışıldatacak. Gece giyiminin en gözde parçaları bu sezon pul payetli elbiseler, bluzlar.

Kürk patlaması: Sezon defilelerinde en çok öne çıkanlardan biri de kürktü. Bu kış kürklerle ısınacağız, kaçarı yok! Çanta ve çizmelerimizde de kürk detaylar olacak. Kürk sadece dış giyimde değil bu kış; Karl Lagerfeld, Chanel için kürk pantolon ve etekler yaptı. Leopar desen kürkte de öne çıkıyor.

Burnu açık botlar: Sezonun en gözde parçaları arasında burnu açık botlar var. Bu botlar 50’lerde de modaydı. Elbise, etek ya da pantolon, jean, şort altına giyeceğiniz bu botlarla dikkat çekebilirsiniz. Versace’den Nine West’e kadar hemen her marka bu botları vitrinlerine çıkarttı. Sarah Jessica Parker, Victoria Beckham gibi moda ikonları çoktan giydi.

Kırmızı her zaman: Bu sezonun renkleri camel, gri gibi nötr renkler olabilir ama aldırmayın, kırmızı her zaman gözde ve seksi! Bu sezon da durum değişmedi, kırmızının en canlısı podyumda sık rastlanan renklerden oldu. Kırmızı sadece giysilerde değil dudaklarda da yine moda. Simli ya da rugan etkili kırmızı rujları mutlaka deneyin, seksi olmanın tadını çıkarın...

Fötr şapka: Geride bıraktığımız yaz sezonunda hasırdan fötr şapkalar çok modaydı. Bu kış da yün ve kaşe fötr şapkalar hem erkekler için hem de kadınlar için vazgeçilmez aksesuar olacak. Mutlaka bir tane edinmelisiniz. Pek çok markanın var...

Yüksek belli bol paçalı pantolon: 70’lerin bu gözde pantolonları yine vitrinlerde. Bu pantolonların üzerine yine o yıllarda çok moda olan ipek ve saten fiyonklu gömlekler giyeceğiz. Bu gömleklerden gardırobunuzda geçen sezonlardan olması gerekiyor. Sadece pantolon alarak en trendy kıyafete bürünebilirsiniz.

Pantolon-ceket: Bir süredir unutmuştuk; şimdi bu klasik yeniden hayatımıza giriş yapıyor. Hemen her modacının koleksiyonunda pantolon-ceket dikkat çekiyor.

Bağcıklı ayakkabılar: Bu yıl yüksek topuklu, bağcıklı ayakkabılar da geri döndü. Platform yine moda ve bağcıklı ayakkabıların platformlu olanlarını da tercih edebilirsiniz. Kolej şıklığı: Yün, ekose pilili mini etekler, lise yıllarımızdan kalma loafer’lar geri döndü ve bu kış kolej havası estirecek. Özellikle spor giyimi seven gençler için harika.

Torba çanta: 70’lerin, 80’lerin en gözde çanta modelleriydi. Ama uzun süredir moda dünyası unutmuştu. 70’lere dönüş vesilesiyle yeniden hatırlandı ve bu sezonun tanıtıldığı podyumlarda öne çıktı. Chloe, Balenciaga, Alexander Wang, Armani, Ferragamo gibi devler çanta koleksiyonlarında bu modele yer verdi. Sadece torba çantalar değil, 70’lerin uzun saplı çantaları da hayatımıza yeniden ve hızlı giriş yaptı!

2

Haberin Devamı