Gündem 61 adrese fuhuş operasyonu

61 adrese fuhuş operasyonu

Paylaş
61 adrese fuhuş operasyonu

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde 61 farklı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda fuhuş yaptıkları belirlenen 71 kişi yakalandı

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğine gelen bir ihbar üzerine, Rusya ve Ukrayna'dan getirdikleri kadınlara fuhuş yaptırdığı ileri sürülen bir şebekenin varlığı tespit edildi.

Yaklaşık 3.5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından çoğunluğu Şişli, Etiler ve Bakırköy'de olmak üzere 61 adrese dün gece operasyon düzenlendi.

Suç çetesinin elebaşısı oldukları öne sürülen Anna S., Volha S. ve Kamila O.'nun da aralarında bulunduğu 60 yabancı uyruklu kadın gözaltına alındı.

DİSKODAN SEKS ODASINA GİZLİ YOL

Operasyonda ayrıca söz konusu kadınlara şoförlüklerini yaparak, onları çağrıldıkları yere götürdükleri belirlenen 11 kişi de yakalandı.

AJANDA YENİ OPERASYONLARI BAŞLATABİLİR

Asayiş Şube Müdürlüğü yetkilileri evlerde yapılan aramalarda fuhuş çetesinin müşterilerinin isimlerinin bulunduğu ajandaları da incelemeye aldı.

Aralarında bazı işadamlarının da bulunduğu ajandada, ismi geçenlerin Ahlak ve Kumar Büro Amirliğine çağırılarak ifadelerine başvurulacağı öğrenildi.

Cumhuriyet Savcılığından soruşturma için 4 gün gözetim izni alınan çeteyle ilgili fuhuş amaçlı, uluslararası insan ticareti yapmak, örgüt bünyesinde fuhuş yaptırmak, fuhuşa yer temin etmek suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi.

7 OTOMOBİLLİK SERVİS KURMUŞLAR

Polis, baskınlar sırasında şebekenin kadınları müşterilere götürmek için 7 otomobilden oluşan bir servis sistemi kurduklarını da ortaya çıkardı.

Türk şoförlerin çalıştığı servis araçlarının müşteriye gidecek kadını bulunduğu evden alarak müşteriye daha sonra da kaldıkları evlere götürdükleri öğrenildi.

Ali AKSOYER/İSTANBUL (DHA)

2