Dünya 61 yaşında kendi torununu doğurdu

61 yaşında kendi torununu doğurdu

Paylaş
61 yaşında kendi torununu doğurdu

Çocuk sahibi olamayan kızı Sara Connell için taşıyıcı annelik görevi üstlenen Kristine Casey doğum yaptı

Sara Connell ve eşi Bill, Finnean adı verilen erkek bebeğin biyolojik anne va babası. Kristine Casey sadece bebeği taşıma görevini üstlendi.

35 yaşındaki akademisyen Sara, Chicago'daki bir hastanede doğum yapan annesinin yanından bir an olsun ayrılmadı. Yıllardır uğraşan, ama bir türlü çocuk sahibi olamayan Sara, son kez neredeyse 30 yıl önce bir çocuk doğuran annesine taşıyıcı annelik teklif etti.

Sara 2004'de tüp bebek tedavisine başlamış, ama ikizleri ölü olarak dünyaya gelmişti, daha sonra da bir düşük yaptı. Sezaryen ameliyatın ardından oğlunun sesini ilk kez duyduğunda çok duygulandığını anlatan Sara, "Bu bir mucize" diye konuştu.

Üç çocuk annesi Kristine Casey ise kızına yardım edebildiği için mutlu olduğunu belirtiyor: "Hayatımın en mütlü üç günü kızlarımı dünyaya getirdiğim günlerdi. Bunu sevdiğim biri için yapabileceğimi düşündüm."

Fiziksel ve psikolojik sağlığının değerlendirilmesi için çok sayıda teste giren anne Kristine, ikinci tüp bebek denemesinin ardından hamile kaldı ve 39 hafta sonrasında doğum yaptı. 60 yaşındaki Kristine, Illinois eyaletinde doğum yapan en yaşlı anne oldu.

Haberin Devamı