Gündem 62 hektar alan böyle kül oldu

62 hektar alan böyle kül oldu

Paylaş
62 hektar alan böyle kül oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde çıkan yangın sonucu 62 hektarlık alan kül oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde makilik alanda çıkan yangın söndürüldü. Yangında 62 hektarlık alanın kül olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Akyarlar Mahallesinde çıkan yangın sonucunda 62 hektarlık makilik alan kül oldu. Tatilcilerin bulunduğu sitelerin yakınında çıkan yangın bir anda büyüyerek Akyarlar’da bulunan tüm tepeleri kapladı. Rüzgar etkisini arttırdıkça yükselen alevler mahalleyi duman altından bıraktı.

Birçok tatilci evlerini terk ederken, bazı tatilciler ise yangının söndürmek için büyük çaba sarf etti. 2 uçak, 1 helikopter, çok sayıda orman işçisi ve itfaiye ekiplerinin kontrol altına aldıkları yangın 6 saat sürdü. Hortumlar ve kovalar ile yangını söndürmek isteyen vatandaşlar ellerine aldıkları çalılar ile yangına müdahale etti. Yangının sönmesinin ardında Korkunç bilanço ortaya çıktı. Yaklaşık 62 hektarlık alanın kül olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

KORKU DOLU ANLARI ANLATTILAR

Denizde yüzerken dumanları görüp koştuğunu söyleyen çevre sakini Timuçin Dursun "Alevler hızla evlere doğru ilerledi. Jandarma evlerin boşaltılmasına yardımcı oldu. Çevredeki arabalar bölgeden uzaklaştırıldı. İnsanlar panik yaşadı" dedi. Endişe içerisinde evinin önünde alevlerin söndürülmesini bekleyen Aydan Şener, her sene bölgede yangın çıktığını belirtti. Şener "Bu durumdan tedirgin oluyoruz. Tehlike altındayız. Konunun araştırılmasını ve önemsenmesini rica ediyoruz" dedi. Yangında rüzgarla birlikte işyerleri, villalarının bahçeleri, merdivenleri kül dolan vatandaşlarda temizlik yapmaya başladı. Hülya Renklibay bir taraftan temizlik yaparken bir taraftan da yaşadığı korkuyu anlattı. Renklibay "Çok büyük bir şok yaşadık. Çok büyük bir tehlike atlattık. Allah bir daha yaşatmasın. Ne yapacağımızı bilemedik" diye konuştu.

YÜZMEYİ BIRAKIP YANGINA MÜDAHALEYİ İZLEDİLER

Yangın sırasında plajda objektiflere ilginç görüntüler yansıdı. Bazı tatilciler yangını izlerken bazıları yükselen dumanların gölgesinde güneşlenmeye devam etti.