Bilim - Teknoloji 64-Bit Android geliyor!
Paylaş
64-Bit Android geliyor!

Google'ın mobil işletim sistemi Android'in 64-Bit sürümü, çok yakında mobil dünyayı değiştirebilir!

Google, popüler mobil işletim sistemi Android'i artık 64-Bit evrenine taşımaya karar verdi. Telefonların çok daha hızlı ve çok daha yetenekli olması anlamına gelecek olan bu gelişme ile cebimizdeki minik telefonlar, bugüne kadar hayal edemediğimiz uygulamaları çalıştırabilecek ve küçük birer bilgi işlem canavarına dönüşecekler.

Haberin Devamı

Donanım üreticisi Mediatek'in bir yöneticisinin basın toplantısı sırasında verdiği bilgiye göre Android'in 64-Bit sürümü yılın üçüncü çeyreğinden sonra piyasaya çıkacak. Bu dönemde muhtmelen Android 5.0 da piyasada olacak. Böylece uzun zamandır 4 serisi üzerinde devam eden Android tam anlamıyla yenilenmiş olacak.

Qualcomm'n ve Mediatek'in 64-Bit işlemcilerinin de artık piyasada olmasıyla, Google'ın 64-Bit işlemcisinin telefonlarda kendine kolayca yer bulabileceğini anlatan Mediatek'in başkan yardımcısına göre kullanıcılar, 64-Bit ile gelen yetenekleri ve gücü o kadar sevecek ki, 64-Bit çok kısa sürede standarda dönüşecek. Qualcomm ve Mediatek'e ek olarak, Samsung ve Rockchip de bu yıl içinde 64-Bit işlemcilerini piyasaya çıkartacak, dolayısıyla telefon üreticilerinin 64-Bit işletim sistemli telefonlarla satışlarını yeniden yükseltmek için heyecanlandıklarını söylemek de yanlış olmayacaktır.

Haberin Devamı

Geriye kalan tek sorun, 64-Bit işletim sisteminin gerçek gücünü ortaya çıkaracak 64-Bit uygulamaların da çoğalması ama bu da kısa zamanda aşılacaktır. Çünkü 64-Bit uygulamalar arasında ilk olarak dikkat çekip yüksek sayıda kullanıcıya ulaşmak isteyen yapımcıların 64-Bit uygulamalar dünyasına koşa koşa girecekleri düşünülüyor.

Resimlerle: 2013'ün en iyi Android oyunları

Kaynak: CHIP Online