Siyaset 649 STK'tan barış çağrısı
Paylaş
649 STK'tan barış çağrısı

Güneydoğu'daki 20 ilden toplam 649 sivil toplum örgütü (STK) Diyarbakır'da "demokratik açılım" ile ilgili ortak basın açıklaması yaptı

649 sivil toplum örgütünün açıklamaları şöyle:

Bundan sonraki süreçte STK’lar olarak bu süreci daha sağlıklı bir şekilde takip etmek ve sürecin barışa kardeşliğe eşitliğe gelmesi için çalışmalar yapıyoruz.

28 Haziran’da başta Diyarbakır üzerine STK’lar çatışmasızlığın yaşanması doğrultusunda basın açıklaması yapıldı. Bundan sonraki süreçte dünyada da STK’ların tarafsızlığı göz önüne alınarak, tüm STK’lar bir araya gelerek bir deklarasyon hazırladık.

Bölgenin STK’ları olarak son dönemde yaşanan çatışmaların sona ermesi için görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşmıştık. Bu çağrılar başta Kürt tarafı olmak üzere destek görmesine rağmen, iktidar bu çözümü dikkate almamıştır.

Güvenlik konsepti yeniden öne çıkarılmaktadır. Ölü bedenler üzerinde insanlık vicdanının hiçbir zaman kabul etmediği uygulamalarda barışa olan huzur giderek zayıflamaktadır.

PARMAKLAR TETİKTEN ÇEKİLSİN

Bölgenin STK’ları olarak Kürt sorununun demokratik sorumluluk için çatışmasızlık ortamının yaratılmalıdır. Parmaklar tetikten çekilmektedir.

TSK operasyonlarına, PKK eylemleri sona erdirmelidir. Barış iklimi oluşturmalıdır. Bir diyalog süreci başlatılmalıdır.

Sürecin nihai amacı olan çatışmaların tamamen sona erdirilmesi için, inisiyatif sahibi şahsiyetlerin önerileri tartışılmalıdır

Haberin Devamı