Yaşam 67 yaşında hukuk fakültesine geri döndü

67 yaşında hukuk fakültesine geri döndü

Paylaş
67 yaşında hukuk fakültesine geri döndü

Samsun'da emekli öğretmen 67 yaşındaki Hakkı Başar, 49 yıl önce ekonomik nedenlerden dolayı yarım bıraktığı hukuk fakültesine tekrar girdi

Torunları yaşındaki gençlerle aynı sıralara oturan Başar, "Tek amacım fakülteyi bitirmek. Eşim ve çocuklarım büyük destek veriyor" dedi. Samsun’un merkez İlkadım İlçesi’nde oturan 3 çocuk, 4 torunu olan Hakkı Başar, 1964 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne kayıt yaptırdı. Ancak, ekonomik zorluklar nedeniyle okulu bırakmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Bir yıl sonra üniversitenin gece bölümleri açılınca bu kez, Edebiyat Fakültesi’ne kayıt yaptırdı. Gece okula giden gündüz de çalışan Başar, bu sırada evlendi. Mezun olan Başar, daha sonra Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni olarak Giresun Lisesi’ne tayin edildi. Bundan sonra da çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı ve 2000 yılında emekli oldu. Evde eşi, çocukları ve torunlarıyla vakit geçiren Hakkı Başar, üniversitelilere af çıkması üzerine, bu yıl İstanbul Üniversitesi’ne giderek Hukuk Fakültesine tekrar kayıt yaptırdı.

Ancak eşi Ayşen Başar, "İstanbul’da tek başına ne yaparsın?" diyerek karşı çıktı. Bunun üzerine Başar da Ondokuz Mayıs Üniversitesi Senatosu’na dilekçe ile başvurdu. Başvurusu kabul edilen Başar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi’ne yatay geçiş yaptı. Torunu yaşındaki gençlerle aynı sıralarda eğitim görüp, kantinde birlikte çay içen Hakkı Başar, yıllar sonra yeniden öğrenci oldu. Hem sınıf arkadaşlarının hem de öğretim görevlilerinin kendisine çok yardımcı olduğunu söyleyen Başar, şöyle dedi: "Fakülteye ilk geldiğimde biraz tereddütlerim vardı. Hatta beni öğretmen sananlar da oldu. Ancak zamanla çocuklarla kaynaştık. Bana çok yardımcı oluyorlar. Ben de onlara hayat tecrübemi ve görüşlerimi aktarıyorum."

Haberin Devamı

Ailesinin kendisine destek olduğunu dile getiren ve her sabah halk otobüsüyle Çarşamba İlçesi’nde bulunan fakülteye giden Hakkı Başar, "Çok heyecan verici bir olay. Tek amacım fakülteyi bitirmek. Sonra neler yapabileceğime bakacağım" diye konuştu. Hukuk Fakültesi 1’inci sınıfta okuyan 18 yaşındaki Hatice Sağlam, sınıf arkadaşı olan Hakkı Başar’ı ilk gördüğünde çok şaşırdığını belirterek, "Zamanla tanıyıp sohbet ettik. Çok iyi bir insan. Belki de Türkiye’nin en yaşlı öğrencisi ama, bizden daha genç ve azimli. Başarılı olacağına inanıyorum. Benim babamdan 20 yaş büyük ve ben ona Hakkı amca diyorum" dedi.

İsmail AKDUMAN/DHA