Magazin 69.Emmy Ödülleri yarı final jürisindeki tek Türk: Özge Bulut Maraşlı

69.Emmy Ödülleri yarı final jürisindeki tek Türk: Özge Bulut Maraşlı

Paylaş
69.Emmy Ödülleri yarı final jürisindeki tek Türk: Özge Bulut Maraşlı

Geçtiğimiz hafta görkemli bir törenle sahiplerini bulan 69. Emmy Ödülleri’nde yarı final jürisindeki tek Türk Kanal D ve Yapım Şirketleri CEO’su Özge Bulut Maraşlı’ydı.

ABD'de televizyonun Oscar'ları olarak nitelendirilen Emmy Ödülleri geçtiğimiz hafta görkemli bir tören ile sahiplerini buldu. Oluşturulan uluslararası bir jüri ile kazananların belirlendiği Emmy Ödülleri’nde, yarı final jürisindeki Türkiye’den tek temsilci Kanal D ve Yapım Şirketleri CEO’su Özge Bulut Maraşlı’ydı.

Emmy ödüllerini dağıtan International Television Academy of Arts & Sciences Kuruluşunun Yönetim Kurulu toplantısına da katılan Bulut Maraşlı ödül töreni sonrasında gözlemlerini 5N1K programında Cüneyt Özdemir’e aktardı.



Ödül seçim sürecini de anlatan Özge Bulut Maraşlı “ Bu ödüller Amerikada 69 yıldır; dünyada ise 45 yıldır dağıtılmakta. Ödüle aday gösterilmek için Akademinin Aday Gösterme Komitesi ayrıntılı bir çalışma yapıyor ve ilk eleme için dünyanın her köşesinden, televizyon endüstrisinde kamera önünde ve arkasında aktif olarak çalışan profesyonellerden oluşan 600 kişilik jüriye değerlendirmeleri için gönderdi, bu jüri her kategoride aday gösterilen 100 projeyi değerlendirip 10 taneye indirdi. Sonrasında her ödül kategorisi için yarı finale özel oluşturulan 15 kişilik jüri ekibi bir araya gelerek, projeleri konsept ve teknik anlamındaki kriterler çerçevesinde değerlendirdi, 6 proje seçti ve bunlar arasında kazananlar törende açıklandı.” dedi.


Haberin Devamı