Gündem 7 bin 29 TEKEL işçisi tazminatını aldı

7 bin 29 TEKEL işçisi tazminatını aldı

Paylaş
7 bin 29 TEKEL işçisi tazminatını aldı

7 bin 29 TEKEL işçisi tazminatını aldı

İş sözleşmesi sonlandırılan 8247 TEKEL işçisinden 652’sinin 4/c’den yararlanmak için başvurduğu, 7 bin 29 işçinin de tazminatlarını bankadan çektiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, özelleştirmenin ardından 8 bin 247 TEKEL işçisinin iş sözleşmesi sonlandırıldı. Bu işçilerden 652’sinin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/c maddesinden yararlanmak için başvurduğu, başvuru yapan işçilerden de şu ana kadar 393’ünün atamasının yapıldığı bildirildi.

Kamu kurumlarında "geçici personel" statüsünde çalışmak için müracaat eden 393 kişinin atamasının, en son ikamet ettikleri illerdeki; üniversiteler, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde istihdam edildiği belirtildi.

Yetkililer, 4/c kapsamında çalışmak için yapılan müracaatlarda artış beklediklerini, bu hafta içinde müracaatını yapanların atamalarının da öncelik sırası gözetilerek en son ikamet ettikleri illere yapılacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Bu arada, 7 bin 029 işçinin de tazminatlarını bankadan çektiği öğrenildi.