Spor 7 Fenerbahçeli tutuklandı

7 Fenerbahçeli tutuklandı

Paylaş
7 Fenerbahçeli tutuklandı

Şükrü Saraçoğlu stadyumunda Fenerbahçe'nin sampiyonluğu kaybetmesinin ardından stadyum içinde yaşanan olaylara karıştıkları belirlenen 12 kişinin sorguları tamamlandı

Yakalanan zanlılardan ikisine yönetici eşlerine saldırmaktan, diğerlerine stadyuma zarar vermek suçlarından işlem yapıldığı öğrenildi. Polis yaptığı incelemede stadyumda çıkan yangınının güvenlik kameraları kablolarına zarar verdiği bu yüzden pek çok yerde görüntü alınamadığını belirledi.

Fenerbahçe-Trabzonspor takımlarının yaptıkları maçın 1-1 sonuçlanarak Fenerbahçe’nin şampiyonluğu kaybetmesin ardından stadyumda binlerce liralık maddi hasar oluşmuştu. Stadyumda Fenerbahçe’nin şampiyon olduğunu belirten yanlış anonsun ardından önce sevinen taraftarlar daha sonra gerçeğin ortaya çıkmasıyla adeta terör estirmişlerdi.

Stadyumun koltuklarını parçalayan, tuvaletlerini kıran fanatik taraftarların çıkardığı yangınlar ise güçlükle söndürülmüştü.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olaydan sonra başlatılan çalışmalarda Şükrü Saraçoğlu stadyumunda bulunan güvenlik kameraları incelendi. Yangın sebebiyle kablolaları hasar gören birçok kameranın olaylar sırasında görüntü alamadığı tespit edildi.

Önceki gün gözaltına alınan, Arka Sıradakiler dizisi oyuncularından Emir Yolaç’ın da aralarında bulunduğu 12 kişinin sorgusu tamamlandı. Kadıköy Adliyesi'ne sevkedilen zanlılara şeref tribününde oturan yönetici eşlerine saldırmak ve stadyuma zarar vermek suçlarından işlem yapıldığı belirtildi.

Mahkemeye çıkarılan 9 kişiden 7'si nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Tutuklananlar arasında Arka Sıradakiler Dizisi oyuncularından Emir Yolaç da bulunuyor.

Haberin Devamı

Ali AKSOYER/İSTANBUL(DHA)