Siyaset '7 göbeğimizi araştırıyorlar'
Paylaş
'7 göbeğimizi araştırıyorlar'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Siyasete atıldık diye 7 göbeğimizi araştırıyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz siyasete atıldık yedi göbeğimizi araştırıyorlar. 7 değil 70 göbeğimizi araştırmazlarsa namerttirler” dedi.

Türkiye'yi karanlıktan aydınlığa kendilerinin çıkaracağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bilin ki Ankara'da Recep beyin ezberi bir daha bozulacak. Varsın bozulsun. Önemli olan halkın çıkarlarını savunmaktır” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tokat'taki mitinginin ardından dün gece Amasya'ya geldi. Geceyi kentte geçiren Kılıçdaroğlu'nu, 91 yıl önce 12 Haziran 1919'da kente gelerek 10 gün sonra Amasya Tamimi'ni yayınlayan Mustafa Kemal Atatürk'ü karşılayanlar arasında bulunan vaiz Abdurrahman Kamil Efendi'nin torunu olan 74 yaşındaki Dr. Coşkun Yetgin ve partililerden oluşan yaklaşık 200 kişi karşıladı.

Bu karşılamadan son derece mutlu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “1919'da Atatürk'ü Amasya'da karşılayan Abdurrahman Kamil Efendi'nin torununun beni burada karşılaması, bana çiçek vermesi beni son derece mutlu etti” dedi. Geceyi Harşena Otel'de geçiren Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah kahvaltı yaptıktan sonra otelin toplantı salonunda sivil toplum örgütleri ve oda başkanlarıyla bir araya gelerek basına kapalı görüşme yaptı.

“İLK SÖZÜMÜZ HALK, SON SÖZÜMÜZ DE HALK OLACAK”

Toplantının ardından Hamamözü İlçesi'ne giderek burada toplanan yaklaşık 500 kişiye hitap etden Kılıçdaroğlu, “Biz siyasete atıldık yedi göbeğimizi araştırıyorlar. 7 değil 70 göbeğimizi araştırmazlarsa namerttirler” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Herkesin hatası kusuru olabilir. Yanlışı olabilir. Ama bir şeyi çok iyi biliyoruz. Boğazımızdan aşağıya haram lokma inmedi, inmeyecek. Anadolu kıpır kıpır çıkış noktası arıyor. Amasya'ya Mustafa Kemal ve arkadaşları geldiklerinde dünyaya yayınladıkları bir bildiri var. Diyor ki ‘Milletin makus talihini milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.’ Onun için ilk sözümüz halk, son sözümüzde halk olacak.”

'SİYASETİN TEMELİ DÜZGÜN ADAM OLMAKTIR'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisine oy isteyerek, şöyle devam etti:

“Temiz siyasetten yana mısınız? Kul hakkı yiyenlerin artık Meclis'e girmemesi gerektiğine inanıyor musunuz? Artık Meclis'te naylon faturacıların, kalpazanların, hayali ihracatçıların olmasını istiyor musunuz istemiyor musunuz? İşte sorunumuz budur. Bugün esnaf, emekli perişan. Ne oluyor bu memlekette? Toprağımız, güneşimiz var. Nedir bizim derdimiz? Dünyanın en pahalı gübresini bizim köylüye satarlar. Dünyanın en pahalı mazotunu verirler. Daha önce gelip size söz verdiler peki sonuç ne oldu? Siyasette birşey var. Siyasetin temeli ahlaktır. Siyasetin temeli vatandaşa doğruyu söylemektir. Siyasetin temeli düzgün adam olmaktır. Siyasetin temeli halka hesap vermeyi namuslu bir görev bilmektir.”

'HIRSIZLIK YAPMAYACAĞIZ'

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasını sürürken, sözleri kalabalık tarafından sık sık ‘Başbakan Kemal’ sloganıyla kesildi. Bazı kişiler, ‘Önderimiz Kemal’ dövizleri açtı. “Biz ne diyoruz? Kul hakkı yemeyeceğiz. Hırsızlık yapmayacağız. Yalan söylemeyeceğiz. Talan yapmayacağız” diyen Kılıçdaroğlu, söylerini şöyle sürdürdü:



“Halka hizmet edeceğiz diyoruz. ‘Efendim siz bunu nasıl yapacaksınız?’ diyorlar. Çok basit. Onlar da CHP'ye oy versinler, nasıl yapılacağını görsünler. Geçmişte o veya bu nedenle çeşitli siyasi partilere oy veren vatandaşlarımdan bir tek dileğim var. Ayrılmayalım. Bölünmeyelim, Ayrışmayalım. Helal süt emmiş bütün vatandaşlarımdan oy istiyorum. Neden helal süt emmiş vatandaşlarım diyorum? Böldüler bizi, bölünmeyelim. Ayırdılar bizi ayrışmayalım. İnançlarımızı siyasetin içine koymayalım. Allah'la kul arasına bir başka kişinin girmesine izin vermeyelim.”

'RECEP BEY ÇİFTCİLERİ SEVMİYOR'

“Ben biliyorum ki Recep bey çiftcileri sevmiyor. Recep beyin çiftcilerle arası yok” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Malum biliyorsunuz Mersin'de bir çiftci kardeşimize ‘Ananı da al git’ dedi. Şimdi ben buradan söylüyorum. önümüze seçim sandığı gelecek. Anamızı, babamızı, bacımızı, kardeşimizi, komşumuzu alacağız. Hep beraber sandığa gideceğiz. Türkiye'yi karanlıktan aydınlığa çıkaracağız. Siz söz verdiyseniz bilin ki Ankara'da Recep beyin ezberi bir daha bozulacak. Varsın bozulsun. Önemli olan halkın çıkarlarını savunmaktır.”

Konuşmasının ardından parti otobüsüyle Gümüşhacıköy'e hareket eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önü sık sık köylüler tarafından kesildi. Yaklaşık 300 araçlık konvoyla ilçeye giren Kılıçdaroğlu, bir kahvede durup çay içti.

ÇAY ISMARLADI

Gümüşhacıköy İilçesi'ne girişteki Park Kıraathanesi'nin önünde çay içen ve 90 yaşında olduğunu söyleyen Mustafa Kaçmaz'ın yanına oturan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, onunla bir süre sohbet etti. Daha sonra Mustafa Kaçmaz elini cebine atıp çayların parasını vermek istedi. Kılıçdaroğlu ise “Biz verdik amca” diyerek elini öptü. Ardından kendisine parti otobüsünde bulunan güllerden verdi. Kılıçdaroğlu daha sonra ilçe merkezine gitti.

Murat SANDIKÇI- Savaş TUTAK/AMASYA, (DHA)

3

Haberin Devamı