Cumartesi Postası 7 gün mucizesi

7 gün mucizesi

Paylaş
7 gün mucizesi

Bol kırmızı et tüketimi, yanında pilavlar, börekler, tatlılar, zeytinyağlılar, şerbetler derken bayram biterken kilolar kaldı yadigar. Beraberinde mide yanmaları, şişkinlik, ödem, bağırsak sorunları, yorgunluk... Bayramdan çıkan bedenimizi yeniden forma kavuşturmak için 7 gün mucizesine ihtiyacımız var

Ziyafet sofralarında fazla besin tüketimi, çok uyku, az hareket... Sonuç: Bayram süresince alınan kilolar ve bozulan formlar. Bayram boyunca spor yapmadığınıza bahse gireriz. Bol kırmızı et tükettiğinize, çikolata, şeker ve ev baklavası başta olmak üzere tatlılardan uzak kalamadığınıza, asitli içeceklerden fazlasıyla içtiğinize de kalıbımızı basarız.

Haberin Devamı

HABER: Melda TUNÇEL

Haliyle kaslar tembelleşti, vücutlar hantallaştı, iç organlarda yağlanma, yıpranma oldu, değil mi? Kabızlık, yüksek tansiyon, baş ağrısı, hazımsızlık başladı. Göbekler çıktı, beller kalınlaştı, yüzler ve ayaklar şişti, gözaltı torbalarında artış oldu. Yenilen yenildi, içilen içildi. Artık yapmamız gereken, bu sorunlardan bir an önce kurtulmak. Bunun için de en az 7 gün boyunca diyet yapmak. Ancak bu şekilde bayram süresince yorulan bedenimizi dinlendirebileceğiz çünkü. Diyet süresinin sonunda kendinizi yine hafif, dinç, dinamik hissedebileceksiniz. Beslenme Uzmanı ve Yönetici Diyetisyen Gamze Kaçar’dan bir haftalık beslenme programı aldık. İşte:

1- Sabah mutlaka erken kalkın. En geç 09.00’da kahvaltınızı yapın. Çünkü metabolizma 09.30’dan sonra kapılarını bize kapatır, o gün kilo veremeyebiliriz.

Haberin Devamı

2- Uyanır uyanmaz kocaman 1-2 bardak su tüketin. İçine 1 çay kaşığı çörek otu yağı, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve 1 yemek kaşığı enginar suyu ekleyin. Ölüm hariç her derde deva olarak bilinen çörek otu yağı, detoksta iyi bir bağışıklık güçlendiricidir. Elma sirkesi bayram boyunca düzensizleşen insülin salınımınızı dengeler ve şeker ataklarını önler. Enginar suyu ise hızlı alınıp verilen kilolarda karaciğerimizin yağlanmasını engeller.

3- Kahvaltı için 1-2 dilim tam tahıllı ekmek, 1 dilim beyaz peynir, 2-4 ceviz içi ve bolca çiğ sebzeden oluşan bir menü hem doyurucudur hem detoksa uygundur.

4- 3 ana öğünden şaşmayın. Bu arada en az 1, en fazla 3 ara öğünü de atlamayın.

5- Öğle yemeğinde kocaman 1 tabak etsiz baklagil yemeği ve turfanda malzemeden yapılmış salata, bitkisel proteinden zengin ve doyurucu bir menü olur.

6- Akşam yemeğinizi geç yiyorsanız öğle ve akşam arasına 2 ara öğün ekleyin. Ara öğünün birinde 1 kase yoğurt (ev yapımı olsun, aksi takdirde hazır yoğurt tüketmektense kefiri tercih edin) ve 1 porsiyon meyve (1 elma ya da 1 mandalina ya da 1 armut ya da 1 kivi ya da yarım avokado) tüketin. Diğer ara öğün için açlık durumunuza göre, 15-20 adet çiğ badem yiyin. Hâlâ açsanız 1-2 avuç beyaz leblebi yeterli olur.

Haberin Devamı

7- Akşam yemeğinde, şeker eklenmeden hazırlanmış zeytinyağlı sebze yemekleri ideal. Yanında da 1 kase yoğurt.

8- Uyku saatinden 2 saat önceye kadar bir şeyler yemekten korkmayın. Yemeği erken yediyseniz 4-5 saat aç durmanıza gerek yok. Yatmadan önceki son ara öğünde 2 yemek kaşığı kavrulmamış kabak çekirdeği yiyebilirsiniz.

9- Günlük su tüketiminiz yeterli değilse, yatana kadar saat başı 1 bardak su için. İçine kabuk tarçın, karanfil, taze nane yaprakları, elma dilimleri ekleyebilirsiniz.

10- Gece 02.00-05.00 arasında uykuda olmalısınız. Bu saatler, melatonin hormonu sayesinde kalori yaktığımız ve unutkanlığa önlem aldığımız zaman dilimidir. Uykudayken kilo vermek için bu kuralı unutmayın.

11- Sarımsak yağ azaltır, hatta tamamen önler. Bol sarımsak tüketin. Kokusu rahatsız ediyorsa uykudan önce 1 minik diş yutun.

12- Gün boyu 2-3 fincan yeşil çay içerek metabolizmayı hızlandırın.

13- Ağır metallerden ve toksinlerden kurtulmak için günde 1 kez, tok karnına tarçın, karanfil ve zencefilin etkisinden yararlanın. 1 su bardağı kaynar suya 1 kabuk tarçın, 2 karanfi, 1 kabuk zencefil ekleyip 2 dakika kaynatın. Demleyip süzdükten sonra için.

Haberin Devamı

14- Sporu sevin ve harekete geçin. Büyük bütçelere gerek yok. İnternetten bile indirebileceğiniz evde yürüyüş programları ile başlayabilirsiniz.

15- Gülün, hatta kahkaha atın. Her 10 dakikalık kahkaha 30 kalori harcatır. Gülerek formda kalabilirsiniz.