Siyaset '7 Haziran Türkiye´de son seçim olabilir'
Paylaş
'7 Haziran Türkiye´de son seçim olabilir'

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Ak Parti iktidarına yüklenerek, "40 bin kişinin katilini, bebek katilini karşısına alıp da onlarla konuşanlardan değiliz. 7 Haziran seçimleri, eğer aklımızı kullanmayacak olursak, Türkiye'de son seçim olabilir" dedi

Partisinin Kayseri il kongresinde konuşan Yusuf Halaçoğlu, ülke gündemine yönelik değerlendirmeler de bulundu ve iktidar partisine yüklendi. Halaçoğlu, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünü savunan ve bunlardan asla taviz vermeyen bir partinin mensupları olduklarını söyledi. Halaçoğlu, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak seçimlerin hayati önemine işaret ederek şöyle dedi:

"7 Haziran seçimleri eğer aklımızı kullanmayacak olursak Türkiye’deki son seçim olabilir. Konunun, meselenin şuuruna varıp bu çerçeve içinde hareket etmemiz son derece büyük önem taşımaktadır. İnşallah Kayseri’de MHP’ye yakışır bir biçimde Meclis’te temsil edilme imkânını kazandıracağız. Kayseri’den çıkacak sonuç Türkiye’de büyük bir gösterge olacaktır."

ERDOĞAN’A KAYSERİ KONUŞMASINI HATIRLATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakan iken 12 Eylül referandumu öncesi Kayseri’de yaptığı bir konuşmayı da hatırlatan Halaçoğlu, şöyle dedi:
"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakan iken 12 Eylül Referandumu öncesinde, 21 Ağustos 2010 tarihinde Kayseri’de düzenlediği mitingde PKK ile görüşmeleri inkar ederek, ‘Bizim PKK ile 4 kez birlikte oturduğumuzu söyleyenlerle, bu şerefsizliği yapanlarla hesaplaşacağız’ demişti. Ancak gelinen süreçte AKP ile PKK’nın mutabakat imzaladığını ortada. Bu mutabakatın içeriğinde, bu iki partinin seçimde işbirliğine gitmeleri söz konusudur. Anayasa’ya ettiği yemini bozarak tarafsızlığını yitiren AKP için oy isteyen bir Cumhurbaşkanı’na sahibiz. Biz namus ve şeref meselesinde ne kadar hassas olup olmadıklarını çok iyi bilenlerdeniz. 1918’de Mondros Mütarekesiyle Türkiye’nin düşman işgaline uğraması zamanında verilen mücadeleden farklı bir mücadele değildir. Bu bakımdan dava arkadaşlarımın davamıza ve fikrimize hizmet yolunda kendi evladımızın geleceğini de göz önünde bulundurarak hizmet etmemiz Allah katında da değer bulacaktır."

KAYA: HARAMZADELERDEN HESAP SORACAĞIZ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya da konuşmasında, Ak Parti’nin ülkeyi bir rant ülkesi haline getirdiğini, devleti acze düşürdüğünü söyledi. Kaya şöyle dedi:

"AKP, ülkemizi bir rant ülkesi haline getirdi. Hainlerin karşısında diz çöken, binlerce yıllık tarihe, geleceğe sahip olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini acz içine düşüren bu haramzadelerden, AKP iktidarından hesap sormak, doğduğu bu iki şehir olan İstanbul ve Kayseri’de tarihin mezarlarına gömmek, hepimizin boynunun borcudur. Ben inanıyorum ki birbirine kenetlenmiş, inanmış, bütünleşmiş Milliyetçi Hareket’in vefakar, cefakar değerli mensupları, Türk gençliğinin çatı kuruluşu olan Ülkü Ocakları, hep beraber tarihin mezarlığına gömeceğiz, siyasi partiler mezarlığına gömeceğiz, tüm bu yaptıklarının da hesabını soracağız." dedi.

KAYSERİ, (DHA)

Haberin Devamı