Gündem 7 kişiyi vurdu, sorguda dili tutuldu

7 kişiyi vurdu, sorguda dili tutuldu

Paylaş
7 kişiyi vurdu, sorguda dili tutuldu

7 kişiyi vurdu, sorguda dili tutuldu

Adana’da babasından miras kalan evin satışı konusunda kardeşleriyle kavga edip, ağabeyi 45 yaşındaki Yılmaz Ünalgan’ı av tüfeği ile öldüren ve 6 yakınını da yaralayan 29 yaşındaki çiftçi Özkan Ünalgan, polis sorgusunda ve tutuklandığı mahkemede dili tutulunca ifadesi yarım kaldı.

Haberin Devamı

13 Ekim 2009’da meydana gelen olayda, Seyhan Mahallesi’ndeki evde kardeşlerinin bir araya geldiğini haber alan Özkan Ünalgan, gittiği evden ağabeyi Yılmaz Ünalgan tarafından kovulunca, sinirlenip aynı sokakta bulunan evindeki av tüfeğini alarak baskın yaptı. Çılgına dönen Özkan Ünalgan ağabeyi Yılmaz Ünalgan’ı öldürüp, kardeşleri 44 yaşındaki Musa Ünalgan, 49 yaşındaki Sevilay Ünalgan, 39 yaşındaki Belgin Ünalgan, yeğenleri 12 yaşındaki Zümrüt Ünalgan, 19 yaşındaki Mert Ünalgan ile yakını 40 yaşındaki Gülcan Balamur’u yaraladı. Kanlar içinde kalan Sevilay ile Musa Ünalgan da, yaralanmalarına karşılık Özkan Ünalgan’ı, tekme ve yumruklarla dövdü.

OLAYIN ÖNCESİNİ ANLATTI

Ağabeyi Yılmaz’ın, oturduğu babadan kalma evi satması konusunda kendisine baskı yaptığını iddia eden Özkan Ünalgan şunları anlattı:
“Babam 2003 yılında öldü. Benim annem Servet’tir. Babamın annemle evliliğinden biz 7 kardeşiz. Babamın Atike isimli bir kadından da 7 tane üvey kardeşim vardır. Yılmaz ve Musa Ünalgan baba bir anne farklı kardeşimdir. Babamdan bana Haydaroğlu Mahallesi’nde, bin 200 metrekare büyüklüğünde, üzerinde ev bulunan arsa kaldı. Üvey kardeşim Yılmaz arsayı kendisine satmamı istedi. Ben satmak istemedim. Babamın vefatından beri bu konuda kendisiyle anlaşamıyoruz. Ancak anlaşmazlığımız daha önce kavgaya dönüşmedi. Olay tarihinden 10 gün önce 2’si bizim mahallede oturan 2’si de tanımadığım toplam 4 kişi beni mahallede gece 21.00 sularında evime giderken otomobil ile kaçırdı. Ellerindeki şişe ve yumrukla vurarak araca bindirip 15- 20 dakika süren yolculuk sonucu bir bahçeye götürdüler. Bu kişiler kendilerini ağabeyim Yılmaz’ın gönderdiğini söylediler.”

Haberin Devamı

BİRDEN SUSTU

Olay öncesi anlatan Ünalgan, sıra olayı anlatmaya geldiğinde birden sustu. Olaya ilişkin soruların hiçbirini cevaplamayan Ünalgan, bir daha konuşmadı. Savcı, poliste de konuşmayan sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılması da istendi.

Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, hazırladığı iddianamede, sanık Ünalgan hakkında cinayetten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, yaralamalardan da toplam 21 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Olaysırasında kendilerini bıçaklayan sanığı döverek yaraladıkları öne sürülen Musa Ünalgan ve Sevilay Ünalgan’ın da 1’er yıl hapis cezasıyla tutuksuz yargılanmaları talep edildi.
Özkan Ünalgan, Adana 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Haberin Devamı

Mehmet KAYMAK/ADANA, (DHA)