Gündem 7 ölüm madenine kilit vuruldu

7 ölüm madenine kilit vuruldu

Paylaş
7 ölüm madenine kilit vuruldu

26 özel maden şirketinden 3'üne ait 7 maden ocağını gaz izleme sistemi olmadığı ve havalandırma ve iş güvenliği önlemlerinin yetersiz olması nedeniyle mühürlendi

Zonguldak’ta TTK Karadon Müessese Müdürlüğü’ne ait Karadon maden ocağında 17 Mayıs’ta meydana gelen grizu patlamasında ölen 30 madenciden 28’inin cesedi çıkarılmıştı. Göçük altında kalan 2 işçinin cesedine halen ulaşılamadı.

Haberin Devamı

Müfettişler, patlamadan önce Nisan ayında, Zonguldak’taki maden ocaklarında denetim yapmıştı.

KARADON UYARILMIŞ

Müfettişlerin raporuna göre TTK’ya bağlı ocaklarda bir eksikliğe rastlanmadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, denetimi yapılan 26 özel maden şirketinden 3’üne ait 7 maden ocağını gaz izleme sistemi olmadığı ve havalandırma ve iş güvenliği önlemlerinin yetersiz olması nedeniyle mühürlendi. 30 madencinin öldüğü ocakta yapılan denetimde ise tahkimat konusunda eksiklikler görülerek taşeron firma Yapı-Tek’in uyarıldığı ortaya çıktı.

6 AYDA 20 MADEN KAPANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, son 6 ayda insan yaşamını tehdit eden eksiklikler nedeniyle 20 madeni kapattı. 9 madenin faaliyetini de durdurdu. Zonguldak ve Denizli’de 6’şar, Kastamonu ve Karaman’da 3’er maden kapatıldı. Yozgat ve Kütahya’da 2’şer maden ile Nevşehir, Çorum, Manisa, Edirne ve Tekirdağ’da 1’er maden ocağının faaliyeti durduruldu.

Haberin Devamı