Dünya 7 ton patlayıcı ele geçirildi

7 ton patlayıcı ele geçirildi

Paylaş
7 ton patlayıcı ele geçirildi

İtalya'nın Calabria bölgesindeki Gioia Tauro Limanı'nda, İran'dan Suriye'ye giden süt tozu taşıyan bir konteynerde gizlenmiş 7 ton 'RDX' türü patlayıcı ele geçirildi

Geçen Ağustos ayında başlatılan soruşturma kapsamında Gioia Tauro Limanı'nda bulunan ‘Finland' isimli, Liberya bayraklı konteynerde dün akşam arama yapıldı.

Soruşturmanın gizliliği gereği detaya girilmeyen açıklamada, İran'dan Suriye’ye götürülmek üzere süt tozlarının arasında gizlenmiş, ‘çok güçlü patlayıcılar' statüsünde bulunan 7 ton ‘RDX' türü patlayıcıya el konduğu belirtildi.

Diğer plastik patlayıcı türlerinden daha tehlikeli olan bu patlayıcıların, mafya ile mücadele eden yargıçlar Giovanni Falcone ve Paolo Borsellino suikastlarında kullanıldığı vurgulandı.

Anti Mafia Ofisi'nden yapılan açıklamada ise askeri ve endüstriyel amaçlı kullanılan bu maddelerin alıcısının mafya olduğuna ihtimal vermedikleri belirtildi.

Calabria Bölgesi Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen basın toplantısında Gioia Tauro Limanı'nın uluslararası patlayıcı madde kaçakçılığının sadece bir ayağı olduğu, konteynerin dünyanın önde gelen konteyner ve kruvazör şirketi İtalya-İsviçre ortaklığındaki MSC Gemi Acenteliği’ne ait olduğu ve Liberya bayrağı taşıdığı açıklandı.

Esma ÇAKIR/ROMA (DHA)

Haberin Devamı