Gündem 7 yaşında ikinci kez resim sergisini açtı

7 yaşında ikinci kez resim sergisini açtı

Paylaş
7 yaşında ikinci kez resim sergisini açtı

İzmir'in Foça ilçesinde 7 yaşındaki minik ressam Cemre Ekin Taşpınar'ın ikinci kez açtığı sergi büyük ilgi gördü.

İzmir Foça ilçesinde 7 yaşındaki minik ressam Cemre Ekin Taşpınar’ın ikinci kez açtığı sergi, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Minik ressamın yaşına göre ikinci sergisini açması ziyaretçiler tarafından hayranlıkla karşılandı. Erken yaşta resme olan yeteneği keşfedilen minik Cemre, ikinci sergisini açtığı gün 7. yaş gününü kutladı. Minik ressamın pastel ve sulu boya ile yaptığı resimler ise, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da, minik Cemre’nin sergisini ziyaret ederek, hayatında başarı diledi.

Haberin Devamı

3 YILDIR RESİM DERSLERİ ALIYOR

Tülin Taşpınar ve Ruşen Ekrem Taşpınar’ın kızları olan Cemre Ekin Taşpınar’ın, ailesi tarafından yeteneğinin keşfedildiği ve yaklaşık üç yıldır resim dersleri aldığı öğrenildi. Anne Tülin Taşpınar, Cemre’nin resim yapmaya bir yeteneği olduğunu ve kendilerinin de teşvik ettiğini ifade etti.

Anne Taşpınar, "Cemre’nin ilk resim çalışmaları, ilk başlarda sıradan bir uğraşı olarak başladı. Her zaman sokakta vakit geçmiyor çünkü. Biz teşvik ettik; ancak kendisi de resim yapmayı çok sevdi. Bir süre sonra baktık ki biz kendisini resim çalışması yapması için uyarmamıza gerek kalmadan, kendi başına odasına çıkıp boyalarını alıyor ve resim yapmaya başlıyor. Bir resmi tek seferde bitirmiyor. Üç beş seferlik bir çalışma ile bitiriyor. Kat kat boyayabiliyor bir resmi. Hoşuna gitmeyince değiştirebiliyor. Tabi bunda aldığı eğitiminde etkisi var. Pastel boya ve sulu boya ile çalışıyor ve kaynaştırma tekniğini uygulayabiliyor.

Haberin Devamı

Sergiyi ziyaret eden tüm resimseverlere ve vermiş olduğu destekten dolayı Foça Belediye Başkanı sayın Gökhan Demirağ’a çok teşekkür ederiz" dedi.