Gündem 7 yaşında, tacizle suçlanıyor

7 yaşında, tacizle suçlanıyor

Paylaş
7 yaşında, tacizle suçlanıyor

Mersin'in Silifke İlçesi'nde bir ilköğretim okulunda 1'nci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki A.Ç.'nin, sınıftaki kız öğrencilere cinsel tacizde bulunduğu ileri sürüldü

16’sı kız 32 mevcutlu sınıftaki öğrencilerin velileri, 2009- 2010 eğitim- öğretim yılının açılmasından bir süre sonra A.Ç.’nin kızlara küfür ettiğini duyduklarını, bu durumu okul yönetimi ile paylaştıklarını ancak çözüm bulunamadığını öne sürdü.

Bunun üzerine toplanıp, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yardım istediklerini, yine sonuç alamayınca Mersin Valiliği’ne dilekçeyle başvurup, öğrencinin tedavi edilmesini istediklerini belirten veliler şöyle dedi:

“Maalesef bu da sonuç vermedi. Okuma- yazmayı öğrensin, okusun diye gönderdiğimiz kızlarımız, arkadaşının cinsel tacizlerini, küfürlerini duyarak eve geliyor. İşimizi bırakıp akşama kadar okul dışında çocuğumuzu bekliyoruz, başına bir şey gelmesinden korktuğumuzdan huzurumuz kaçtı.

Bir an önce çözüm bekliyoruz. 32 kişilik sınıfta 31 öğrencinin velilerinin tamamı çocuklarına bir şey olacak endişesi yaşıyor.”

SIRANIN ALTINDA KIZIN ÜSTÜNE ABANMIŞ

Velilerden Hülya Avcı, “Kızım sıranın altından boğuk ses geldiğini, A.Ç.’nin bir kız çocuğunun üstüne abandığını, eteğini kaldırıp, çorabını aşağıya çekmeye çalıştığını, kız çocuğunun da bağırdığını anlattı. Bu çocuk tedavi edilmeli” diye yakındı.

Betül Metinoğlu da, kız çocukların cinsel tacize uğramaları konusunda okul yönetiminin ilgisiz kaldığını öne sürerek şu iddiada bulundu: “Şikayetimizi dile getirdiğimizde bizimle alay eder tavır takınıyorlar.

Çocuğumun bu yaşta küfür duymasını ve öğrenmesini istemediğimi söylediğim okul müdürü, ‘Daha neler öğrenecek’ diye alay ediyor. Milli Eğitim Müdürü, ‘her çocuk küfreder’ diyor.

Bu yaşta bunu yapan çocuk 7- 8’nci sınıfta neler yapmaz? Biz bu çocuğun toplumdan dışlanmasını, eğitim almamasını değil, tedavi görmesini istiyoruz.”.

ERKEK ÇOCUK BABASI BİLE ENDİŞELİ

Oğlunun A.Ç. ile aynı sınıfta okuduğunu ifade eden Mehmet Göke de, “Benim çocuğum erkek olduğu halde ben bile tereddüt ediyorum. Sonuçta mağdur ya da hasta bir çocuktur, tedavisine bakılmalı“ diye konuştu.

Velilerin iddia ettiği gibi sorun yaşanmadığını öne süren Silifke Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan ise, “Bu yaştaki bir çocuk böyle şeyleri nasıl yapsın? Yaşı büyük olsa neyse. Velileri birileri yönlendiriyor. Gerekli araştırma yapılıp, sorun çözülecek” dedi.

'DAVRANIŞ BOZUKLUĞU VAR'

Haberin Devamı

Öte yandan Silifke ilçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan, ilçedeki bir okulda 7 yaşındaki öğrenci A.Ç’nin arkadaşlarına cinsel tacizde bulunduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Velilerin iddia ettiği gibi bir sorunun bulunmadığını ifade eden Alkan, bu yaştaki bir çocuğun cinselliğin ne olduğunu bile bilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Alkan, söz konusu çocuğun anne babası ayrı olduğu için bir takım "davranış bozukluğu" bulunduğunu, bu sorunu gidermek için de öğretmen ve okul yöneticilerinin gerekli çalışmaları yaptığını söyledi.

DHA - AA