Magazin 7 yıl sonra barıştılar

7 yıl sonra barıştılar

Paylaş
7 yıl sonra barıştılar

Zeynep Özal, küs olduğu annesi Semra Özal'la geçen pazar günü bir araya gelip, kucaklaştı. Özal “Annem çiğköftemi çok beğenir. Benden ilk istediği çiğköfte oldu” dedi

Sekizinci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın kızı Zeynep Özal, annesi Semra Özal ile tam 7 yıldır küs olduğunu açıklamıştı. Vatan'ın haberine göre, küslüğün nedenini de “Basit bir şey. Beni telefonla arayıp yanına çağırdı. Ben de ona ‘telefonla söyle, gelemem’ deyince telefonu yüzüme kapattı, alındım. Sonra anneler gününde çiçek gönderdim bu kez de çiçeği geri gönderdi. O günden sonra hiç konuşmadık” sözleriyle ifade etmişti.

Haberin Devamı

Geçen ağustos ayında kızının kendisine uzattığı zeytin dalına karşılık veren Semra Özal da “Zeynep benim kızım. Et tırnaktan asla ayrılmaz, görüşür, barışırız” demişti. Vatan gazetesinin haberine göre bu açıklamaların üzerinden 4 ay geçti ve Zeynep Özal geçen pazar günü oğlu Uğur ve aile dostları Dr. Cengiz Aslan ve eşi Nilgün Aslan ile birlikte annesinin Sarıyer’deki evine sürpriz bir ziyarette bulundu.

Annesi Semra Özal ile 7 yıl sonra kucaklaşan Zeynep Özal o anı anlattı: “Aslında geçen bayram elini öpmeye gidecektim ama yurt dışı seyahatlerimden fırsat bulamadım. Pazar günü Cengiz abi (Aslan) ve Nilgün abla (Aslan) ‘Biz annenin evine gidiyoruz, hadi sen de gel’ deyince ‘tamam’ dedim. Annem beni görünce çok şaşırdı.

Birbirimize uzun uzun sarılıp, öpüştük. Onu çok özlediğimi fark ettim, 7 yıl sonra sımsıkı sarıldım. Geç saatlere kadar sohbet edip, hasret giderdik. Annem aşure yapmıştı. Annemin aşuresi meşhurdur. O da en çok çiğ köftemi özlemiş. ‘Bu yüzden hiçbir yerde çiğ köfte yemedim, seninkinden başkasını yemem’ dedi.

Haberin Devamı

Çok titizdir. Bugün (dün) İran’a gideceğim. Dönüşte çiğ köfte yapacağım.”

PASTA YAPMIŞ

Semra Özal’ın yıllar sonra buluştuğu kızına o akşam pasta - börek yaptığı öğrenildi.