Gündem 7 yıldır açılmayan okul yağmalanıyor

7 yıldır açılmayan okul yağmalanıyor

Paylaş
7 yıldır açılmayan okul yağmalanıyor

Konya'da merkez Selçuklu İlçesi'ne yaptırılan ve inşaatının yüzde 95'i tamamlanan 24 derslikli İMKB İlköğretim Okulu, 7 yıldır hizmete girmeyince, yağmalanmaya başladı

24 derslikli İMKB İlköğretim Okulu, 7 yıldır hizmete girmeyince, yağmalanmaya başlandı. Kapısı açık olan okulun sıvaları döküldü, camlarının bazıları söküldü, bazıları kırıldı, lambaları söküldü, bina içindeki trafonun kabloları ve tuvaletlerdeki pisuvarlardan bir kısmı çalındı.

Duruma mahalle sakinleri tepki gösterdi. Emekli polis memuru Bülent Baykuş, milli servetin göz göre göre heba olduğunu belirterek, “Bu binanın her tarafı tahrip edilmiş.

Burası ile hiç kimse ilgilenmiyor. Bu bir milli servet ve heba oluyor. Ne Milli Eğitim Müdürlüğü, ne de başka bir kurum bu bina ile ilgileniyor” dedi.

MAHKEME SÜRECİNİN BİTMESİNİ BEKLENİYOR

İMKB İlköğretim Okulu’nun, bakanlık tarafından yapıldığı için maliyeti hakkında tam olarak bilgi sahibi olmadığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ise “Okul inşaatı başladıktan kısa bir süre sonra müteahhit öldü.

Ondan sonra şirket ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında anlaşmazlık doğdu. Durum yargıya intikal etti. Sanırım yargı sürecenin son aşamasına gelindi.

Sonuçlandıktan sonra bina Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilecek ve biz de eksiklikler giderip, en kısa süre içinde okulumuzda eğitim ve öğretimi başlatacağız” diye konuştu.

Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA (DHA)