Gündem 70 lira için travesti cinayeti

70 lira için travesti cinayeti

Paylaş
70 lira için travesti cinayeti

İstanbul Fatih'te iki gün önce bıçaklanarak öldürülen 'Aycan' takma adlı travesti Fevzi Yener'in katil şüphelisi 3 kişi, evde bulunan 70 TL'yi aldıklarını itiraf etti

Şehremini Mahallesi, Koyuncu Sokak'taki aynı evi paylaşan travesti Fevzi Yener ile Seyhan Özmemiş, 17 Şubat 2010'da kimliği meçhul kişilerin saldırısına uğramıştı. Fevzi Yener (Aycan) bıçaklanarak öldürülmüştü.

Seyhan Özmemiş ağır yaralanmıştı. Tedavi gördüğü hastanede hastanede kendine geldikten sonra ifade veren Seyhan Özmemiş, “Kapı çalınca açtık. Gelenleri Fevzi tanıyordu. İçeri aldık sonra birden bize saldırdılar.

Fevzi’yi içerdeki odada öldürdüler. Beni de salonda bıçaklayıp öldü zannedip gittiler. Onların isimlerini bilmiyorum ama şehirlerarası otobüslerde muavinlik yaptıklarını biliyorum" dedi.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri bu bilgi üzerine araştırmaşı İstanbul Büyük Otogarı'nda yoğunlaştırdı. Eşkale uyan muavinler teker teker kontrolden geçirildi. Bir yazıhane görevlisi ise eşkal soran polise bu sırada kapının önüden geçen Mesut A.'yı (19) gösterdi. Polis, eşkala uyan Mesut A.'yı gözaltına aldı.

Parasız kaldıkça muavinlik yaptığı tespit edilen Mesut A. polis aracının içinde yapılan ilk sorgusunda suçunu itiraf etti. Mesut A., olay sırasında yanında bulunan arkadaşlarının isimlerini verdi.

Zafer T., “Amacımız sadece gasp yapıp gitmekti. Ancak aramızda kavga çıktı. Onlar çok iri oldukları için bıçaklarımızı çektik. Olay bir anda kontrolümüzden çıktı. Onları bıçaklayıp oradan kaçtık” dedi. İşlemleri tamamlan şüpheliler, Fatih Adliyesi'ne sevk edildi.

Ali AKSOYER/İSTANBUL (DHA)