Gündem 70 yaşında ilk kez elektrik faturası ödeyecekler

70 yaşında ilk kez elektrik faturası ödeyecekler

Paylaş
70 yaşında ilk kez elektrik faturası ödeyecekler

Aydın'ın Çine İlçesi'ne bağlı Kırksakallar Köyü'nde yaşayan Dursun-Arife Sarı çiftinin evine 70 yıl sonra elektrik geldi

Köyün yaklaşık 2 kilometre dışında bulunan 2 odalı evlerinde elektriksiz yaşayan Dursun Sarı, “İlk kez elektrik faturası ödeyeceğim için heyecanlıyım” dedi.

Çine'ye bağlı Kırksakallar Köyü'ndeki 2 odalı evlerinde yıllardır elektriksiz yaşayan Dursun Sarı (70) ile aynı yaştaki eşi Arife Sarı'nın medeniyet hasreti sona erdi. Yaşlı çiftin, köyün dışında bulunan evlerine elektriğin ulaşması için 13 direk dikilerek, elektrik verildi.

Geçimini hayvancılıkla sağlayan Dursun Sarı, “Uzun yıllar köy merkezinden uzakta olan evime elektrik ulaştırmak için uğraştım. Bu yaşıma kadar evimizde elektrik olmadan yaşamak zorunda kaldık. Köyde 1999-2004 yılları arasında azalık yaptım. O dönemde bile elektriği evime ulaştıramamıştım. Ben ve eşim, ömürümüz boyunca ev yaşamımızda elektrik nedir bilmedik. 70 yaşından sonra evimize gelen elektrikle rahatlığa kavuştuk. İlk kez elektrik faturası ödeyeceğim için heyecanlıyım” dedi.

Geceleri gaz lambası ile aydınlandıklarını söyleyen Arife Sarı da, “Dışarısı kapkaranlık olurdu. Tüm ev işlerimizi gündüz yapmak zorunda kalırdık. Küçük bir radyomuz var, onunla vakit geçirirdik. Şimdi elektrik gelince çok rahatladım. Yayık makinesi aldım. Artık tahta yayıkta iki saat tereyağı yapmak için vakit kaybetmekten kurtuldum” diye konuştu.

DHA