Yaşam 70 yıldır doğum gününü kutlamıyor

70 yıldır doğum gününü kutlamıyor

Paylaş
70 yıldır doğum gününü kutlamıyor

70 yaşındaki Hüseyin Türkdoğan, nüfus cüzdanında gün ve ay tarihinin "00.00" yazması nedeniyle doğum gününü kutlayamamanın üzüntüsünü yaşıyor

Nüfus cüzdanında doğum tarihi "00.00.1942" yazan Türkdoğan, bu duruma zamanla alıştığını dile getirerek, resmi işlemlerde bu güne kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadığını kaydetti.

Haberin Devamı

Türkdoğan, nüfus cüzdanını Sivas’ın Kangal ilçesindeki nüfus müdürlüğünden aldığını belirterek yapılan yanlışlığın nedenini bilmediğini söyledi.

Emekli olduktan sonra bankaya maaşını çekmeye gittiğinde nüfus cüzdanındaki yanlışlığın banka memurlarını da şaşırttığını anlatan Türkdoğan, daha sonraki günlerde banka memurlarının da duruma alışarak işlemlerini gerçekleştirdiğini belirtti.

'HİÇBİR ZORLUKLA KARŞILAŞMADIM'

Türkdoğan, nüfus cüzdanındaki yanlışlıktan dolayı bu güne kadar herhangi bir zorlukla karşılaşmadığı belirten Türkdoğan, bir sıkıntıyla karşılaşması halinde ise ne yapacağını bilmediğini anlattı.

Türkdoğan, "70 yaşıma kadar doğum günümü kutlamadım; çünkü doğduğum gün ve ayın tarihi yazmıyor. Doğduğum günü ve ayı ben de bilmiyorum" dedi.

Haberin Devamı

AA