Gündem 72 yaşında,engelli çocuklarına bakıyor

72 yaşında,engelli çocuklarına bakıyor

Paylaş
72 yaşında,engelli çocuklarına bakıyor

Zonguldak'ta Alioğlu Köyü'nde akrabasıyla evlenen Hava Keskin(72) eşi öldükten sonra 2 engelli çocuğuna tek başına bakmaya başladı

Akraba evliliği yapan Hava ve Mustafa Keskin çiftinin ilk çocukları sağlıklı oldu. Hava Keskin’in daha sonra dünyaya getirdiği 4 çocuğu da akraba evliliğine bağlı gelişen çeşitli hastalıklar sonucu henüz 1-2 aylıkken yaşamını yitirdi. Çiftin diğer çocukları 45 yaşındaki Ahmet ve 52 yaşındaki Nejla ise zihinsel engelli oldu.

Haberin Devamı

Köyde çiftçilik yapan eşi Mustafa Keskin’i 8 yıl önce hastalık sonucu kaybeden Hava Keskin, engelli çocukları Ahmet ve Nejla ile tek katlı ahşap evde yaşam mücadelesi veriyor.

'Babamın emekli maaşı ytmiyor'

Sol bacağındaki kısalık ve ilerleyen yaşı nedeniyle güçlükle yürüyen Hava Keskin, engelli çocuklarına da bakmakta zorlanıyor. Babasından kalan emekli maaşıyla geçimini sağlamaya çalışan Hava Keskin, şöyle dedi:

"Eşim öldükten sonra zor günler geçirdim. Babamdan kalan emekli maaşı yetmiyor. Çocuklarımın ilaçları ve tedavilerine para gidiyor. Onlara para yetiştiremiyorum. Bacağımdaki kısalık nedeniyle de yürümekte zorlanıyorum. Tekerlekli sandalyem olsa rahat ederim. Bu konuda yardımcı olunmasını istiyorum."

Haberin Devamı

DHA