Dünya 72'sinde 2. kez çocuk yapacak

72'sinde 2. kez çocuk yapacak

Paylaş
72'sinde 2. kez çocuk yapacak

Romanya'da 66 yaşında doğum yaparak dünyanın en yaşlı annesi olan Adriana Iliescu, ikinci kez çocuk sahibi olarak yeniden rekor kırmak istiyor

72 yaşındaki Iliescu, İngiltere'de 70 yaşındaki bir kadının tüp bebek tedavisi olan kadının ikinci bir çocuk sahibi olabileceğini düşünmesine neden olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Iliescu, Ocak 2005'te kızı Eliza'yı dünyaya getirerek dünyanın en yaşlı annesi ünvanını kazanmıştı. Ancak bu ünvanı Kasım 2008'te bir kız çocuk dünyaya getiren 70 yaşındaki Hintli Rajo Devi'ye kaptırdı.

Yazar ve üniversitede yarı zamanlı edebiyat eğitimi veren Iliescu, kızı Eliza ile Bükreş'te iki odalı bir evde yaşıyor.

Iliescu, "Tıbben bu mümkün. İngiltere'de 70 yaşındaki bir kadın tüp bebek tedavisi görüyor, o halde olabilir. İyiyim ve sağlıklıyım ve bir çocuk sahibi daha olmam mümkün, ama şimdilik acelem yok" diyor.

"Eliza'ya çok yakınım ve ona çok bağlandım. Eliza enerji dolu ve eğlenceli, çok mutlu bir çocuk. Benim için her şey ve başka hiçbir şeyin önemi yok. Bu çocuk benim ve önemsediğim tek şey bu. Ama tıbbi olarak başka bir çocuk sahibi olmamın önünde bir engel yok" diye konuştu.

Haberin Devamı

Öte yandan araştırmalar 50'lerinde ve 60'larında çocuk sahibi olan kadınların yüksek tansiyon ve diyabet gibi komplikasyonlar yaşamalarının daha muhtemel olduğu belirtilirken, daha yaşlı annelerde prematüre doğmulara ya da hem anne hem de çocuk için ciddi komplikasyonlara neden olan pre-eklampsi görülebiliyor.