Ekonomi 8 bin öğrenciye ulaştı bir ayda iki ödül aldı

8 bin öğrenciye ulaştı bir ayda iki ödül aldı

Paylaş
8 bin öğrenciye ulaştı bir ayda iki ödül aldı

Koç Holding'in 2006'dan beri 81 ilde 8 bin öğrenciye ulaştığı 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi' geçen hafta aldığı Sabre Ödülü'nden sonra bu kez de 'Avrupa'da Yılın Sosyal Sorumluluk Programı'nda ikinci oldu

2006’dan beri devam ediyor

Haberin Devamı

Koç Holding, 2006’dan bu yana yürüttüğü, mesleki-teknik eğitimin önemi konusunda toplumda farkındalık yaratmayı hedefleyen ‘Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi’ne bir ödül daha geldi.

Amerikalı yayıncı Holmes Group tarafından Sabre Ödülü’ne layık görülen proje, bu kez dünyanın en prestijli ödüllerinden Stevie Awards’ın ‘Avrupa’da Yılın Sosyal Sorumluluk Programı’nda ikincilik kazandı.

2 bin başvurudan sıyrıldı

Sabre Ödülü’nü 28 ülkeden 2 bin başvuru arasından sıyrılarak alan Koç Holding’e Stevie Awards ödülü 27 Eylül’de İstanbul’da düzenlenecek olan törende takdim edilecek.

Dünya çapındaki şirketlerin ve organizasyonların çalışanlarıyla birlikte hayat verdikleri başarılı projeleri ödüllendiren Stevie Awards, 2003’ten beri verdiği ödüllerle dünyadaki başarılı iş uygulamalarını cesaretlendirmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Meslek liseliye burs verildi

Ödülü değerlendiren Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, Türkiye’de yeni bir sistemin kurulmasına öncülük edecek bir mesleki eğitim-sanayi işbirliği ve çalışma modeli geliştirmeye odaklandıklarını söyledi.

Koç, bu çabalarının uluslararası ödüllerle tescil edilmesinden gurur duyduklarını ifade etti. Projenin hayata geçmesiyle meslek liselerine bakış açısının değişmeye başladığını söyleyen Koç şöyle dedi:

Kişisel gelişime destek

“81 ilde, 264 okulda, 8 bin meslek lisesi öğrencisine eğitim bursu verip, staj sağlayarak bilgi, beceri ve yetkinliklerini artırıyoruz. 20 Koç Topluluğu şirketinden çoğu meslek lisesi mezunu 300 gönüllü çalışandan oluşan kadromuz öğrencilerimize danışmanlık yapıyor, örnek teşkil ediyor, kariyer ve kişisel gelişimlerine destek oluyor. Mesleki ve teknik eğitim için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz.”

Sabancı modeli örnek olacak

Başkanlığını Güler Sabancı’nın yaptığı Sabancı Vakfı, İçişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler kuruluşları ve Sabancı Üniversitesi’nin hayata geçirdiği ‘Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması Geliştirilmesi Ortak Programı’ Afganistan için model olacak. Programı incelemek üzere gelen Afgan heyeti Şanlıurfa’da kadın ve kız çocuklarının insan haklarının korunması için kurulan kadın erkek eşitliği mekanizmaları hakkında bilgi aldı. Heyet, uygulamanın kendi ülkelerine uyarlanması için Afgan Hükümeti’ne rapor sunacağını açıkladı.

Haberin Devamı