Bilim - Teknoloji 8 çekirdek; 64 bit geliyor!
Paylaş
8 çekirdek; 64 bit geliyor!

Dünyanın ilk 8 çekirdekli 64 bit telefonu HTC'den geliyor. Üstelik orta seviye için...

Orta seviye telefonlar söz konusu olduğunda, Tayvanlı üretici HTC, HTC Desire 816'nın veliahdı HTC Desire 820 ile gövde gösterisi yapmaya hazır gözüküyor; Yeni modelle birlikte Desire serisi, hem çekirdek sayısı hem de işlemci mimarisi açısından eski Snapdragon 400 işlemcinin oldukça üstüne çıkıyor.

Çinli blog servisi Weibo'da, firmanın resmi hesabından yapılan kısa tanıtımda, telefonun duyurusunun IFA'nın hemen öncesine denk gelen 4 Eylül tarihinde yapılacağı söyleniyor. Ayrıca, tanıtımda söylenene göre, Desire 820, "Dünya'nın ilk 8 çekirdekli 64bit telefonu" olacak.

Bu başlığa bakılırsa, HTC'nin yeni telefonunda Qualcomm'un yeni Snapdragon 615 çipinin kullanılacağını söylemek mümkün. Snapdragon 615, Arm'ın Cortex-A53 çekirdek tasarımını temel alınarak kurulmuş bir "octa-core 64-bit system-on-a-chip (SoC)" olarak karşımıza çıkıyor. Bir başka 64bit çip olan Snapdragon 410, daha önceki Desire'da Snapdragon 400 kullanıldığı düşünülürse daha makul bir tahmin olabilirdi ancak, bu çipin sekiz çekirdekli bir sürümü bulunmamakta. Bu yüzden de Snapdragon 615'in kullanılacak olma olasılığı artıyor.

Snapdragon 615'in daha ince teknik bilgileri, çip henüz kullanılmaya başlandığından dolayı pek belli değil. Ancak sızan bilgilere göre, bu çipin saat hızının, Cortex A53 çekirdeklerinin yarısı için 1.8GHz ve diğer yarısı için 1.0GHz olması bekleniyor. Bu durum, Snapdragon 615'i bir çeşit big.LITTLE çipi benzeri bir hale getiriyor fakat kullanılan ayarlar, gerçek big.LITTLE çiplerinden bir miktar farklı.

Resimlerle: Şaşırtan HTC One klonu!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı