Yazgülü Aldoğan 8 Mart'ta kadına şiddete hayır!
HABERİ PAYLAŞ

8 Mart'ta kadına şiddete hayır!

Haberin Devamı

Güçlü Kadınlar Konferansı’na katılan Türkiye Kadın Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Canan Güllü, konuşmasını 8 Mart Kadınlar Günü için hazırladığı “Kadına Şiddete Hayır” sözüyle bitirince salondan diğer konuşmacılara olmadığı kadar güçlü bir alkış kopuyor!

Hayırdır inşallah, güçlenmek isteyen, bunun için iş kadınlarını dinlemeye gelmiş bu genç ve güzel kadınlar da mı hayırda hayır görüyor?

Konferansın düzenleyicisi AVON. İlginç bir satış yöntemiyle kadınları kullanarak elden ele pazarlama yapıp güzellik ürünleri satan şirketin Türkiye’de 300 bin temsilcisi var ve her kadın 10 kişiye ulaşsa 3 milyon kişi eder.

Bu kadınlar kamuoyu oluşturmada da çok önemli, çok.

İKKB'nin 10. yılı

Geçtiğimiz günlerde 10. yıllarını kutlayan İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği’nin (İKKB) koordinatörü Nazan Moroğlu’nun dikkat çektiği gibi, kadınların güçlü olması için yasalar yeterli ama, zihniyet sınıfta kalıyor. Kırmızı ruj sürdü diye öldürülen bir kadın ilham vermiş Canan Güllü’ye, o gün bugündür, mutlaka kırmızı giyiyor, protesto ediyor.

Kadına şiddet denince akla Canan Hanım geliyor. Aklınızda olsun başınıza bir şey gelirse 0212 656 96 96 nolu telefonu arayın, birkaç dakika içinde yardıma geliniyor. Haklarınızı öğrenmek ve hukuki yardım istemek için ise baroların kadınlara avukat yardımı yaptığını da unutmayın.

Güçlü olmak için çalışmak en önemli çare. İyi bir eğitim almamış ve hatta paranız da olmasa bile kendinize inanıp yola çıkınca bir biçimde başarıyorsunuz. Kolay değil, biliyorum, ama başaranlar kolay mı başardı sanıyorsunuz?

Aklınızı kullanın, sizi kullanmalarına da izin vermeyin. Malum, ülkemizde siyaset kadının üzerinden yapılıyor. Kadının birine bir pankart tutuşturmuşlar, üzerinde “4. Karın olmaya hazırım” yazıyor, ya okuma yazma bilmiyor, ya da başına gelecekleri ki, pankartı sırıtarak taşıyor!

İstanbul Modern, Liman’la veda ediyor

İstanbul bir liman şehri. Tarih boyunca Karaköy ve Haliç, limanın merkezi olmuş. Şimdilerde, Karaköy ve Salı Pazarı’nda hummalı bir çalışma var. GalataPort’un yıllar süren tartışmaları bitti, proje hayata geçiyor. Bu pek çok yapının da yenilenmesi demek. Bir zamanlar yolcu gemilerinin yanaştığı Yolcu Salonu’nun da yıkılması tepkilere yol açtı. Ne yazık ki yapılırken yıkılıyor ve bir bakıyorsunuz yerine çok daha büyüğü yapılmış! Denize sıfır alanlarda setler yükselmiş. Kabataş’taki Martı projesi de şimşekleri çekmeye devam ediyor.

Salı Pazarı’nda yıkılacak antrepoların sonuncusu ise henüz ayakta olan İstanbul Modern. On iki yıldır İstanbul’un sanat, kültür ve eğitim yaşamına katkı sunan İstanbul Modern, vedasını Liman sergisiyle yapıyor.

Sergide, 34 sanatçının İstanbul Limanı’na ilişkin iki yüze yakın eseri yer alıyor. Abidin Dino’dan Avni Arbaş’a hepsi birbirinden değerli, ünlü sanatçıların deniz, gemiler, balıkçılar, insanları konu alan eserlerinden oluşan sergiye mutlaka zaman ayırın, sizin vedanız da bu olsun. İstanbul Modern, buradan bir süreliğine Karaköy’deki Paket Postanesi’ne taşınacak. Salı Pazarı’ndaki yeri yıkılıp yeniden yapılana kadar işlevlerini burada sürdürecek.

Ara verilmemesi çok önemli, çünkü sadece sergiler ve sürekli eserler değil, burada her yaştan öğrenciye, gence, engellilere, kadınlara eğitim de veriliyor. 12 yılda eğitim verilenlerin sayısının 650 bini bulduğunu söylersem ne kadar önemli olduğu anlaşılır; hele okullarda verilen eğitimin sanat kültürle ilgisinin kalmadığı bir dönemde!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder