Ekonomi 8 oda başkanı Meclis'e girdi

8 oda başkanı Meclis'e girdi

Paylaş
8 oda başkanı Meclis'e girdi

TOBB'a bağlı oda ve borsalardaki görevlerinden istifa edip milletvekili olma yarışına giren 14 başkandan 8'i Meclis'e girdi

Bunlar arasında Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez, Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün gibi isimler yer aldı.

Haberin Devamı

Türk iş dünyasının çatı örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı oda ve borsalardan istifa edip milletvekili olma yarışına giren 14 başkandan 8’i dün hedefine ulaştı. Milletvekilliği için görevini bırakan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de vekil seçildi. Milletvekilliği hayaliyle koltuğunu bırakıp, seçilemeyen başkan sayısı ise 6 oldu.

AK PARTİ'DEN 5 BAŞKAN

Ak Parti, aday adayı olan 28 başkandan 10 tanesini seçim listelerinde aday göstermişti. Bu 10 adaydan 5’i milletvekili seçildi. Ak Parti’nin Gaziantep 4’ncü sıra milletvekili Gaziantep Sanayi Odası eski Başkanı Nejat Koçer, Konya’dan 6’ncı sıradaki Konya Ticaret Odası eski Başkanı Hüseyin Üzülmez, Aydın’dan Nazilli Ticaret Odası eski Başkanı Gültekin Kılınç, Tekirdağ’dan 2’nci sırada yer alan Çorlu Ticaret Odası eski Başkanı Özlem Yemişçi, Diyarbakır’dan 2’nci sırada yer alan Diyarbakır Ticaret Odası eski Başkanı Galip Ensarioğlu seçildi.

Haberin Devamı

CHP’nin milletvekili olan başkan sayısı ise 3 oldu. Adana’dan 2’nci sıradan aday olan Adana Sanayi Odası eski Başkanı Ümit Özgümüş, Ankara 2’nci bölgeden 3’ncü sıradan aday olan Ankara Ticaret Odası eski Başkanı Sinan Aygün ve Sakarya’dan 1’nci sırada aday olan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası eski Meclis Başkanı Engin Özkoç seçildi. Engin Özkoç, CHP’nin Sakarya’dan çıkardığı tek milletvekili oldu.

DİSK BAŞKANI DA CHP’DE

Milletvekili adaylığı için görevini bırakan başkanlardan biri de DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi’ydi. İstanbul 3’ncü bölgeden CHP’nin 3’ncü sıra adayı olan Süleyman Çelebi de dün meclise girdi.

İSO BAŞKANI'NIN EŞİ DE MECLİS'TE

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük’ün eşi Sedef Küçük de meclise girdi. Küçük, İstanbul 2’nci bölgeden CHP’nin 5’nci sıradaki milletvekili adayıydı.