Gündem 8 saatte 4 hastane dolaştırdılar

8 saatte 4 hastane dolaştırdılar

Paylaş
8 saatte 4 hastane dolaştırdılar

İş kazası geçiren adamın parmağı kopma noktasına geldi. 8 saatte 4 hastane dolaştıktan sonra geç kalınmıştı

İstanbul Dilovası’nda geçirdiği iş kazasında parmağından yaralanan Kazım Korkmaz (45), 8 saatte 4 hastane dolaştırıldı. Kopma noktasına gelen parmağı en son hastaneye gelindiğinde Kazım Korkmaz’a geç kalındığı söylendi ve parmağı ameliyatla kesildi.

Haberin Devamı

Kazım Korkmaz, çalıştığı fabrikada sağ elini profil kesme makinesine kaptırdı. Arkadaşları tarafından hemen Dilovası’ndaki özel bir hastaneye kaldırıldı. Kazım Korkmaz’ın iddiasına göre, hastanede kopmak üzere olan parmak sarılarak cerrahi müdahalenin daha donanımlı bir hastanede yapılabileceği söylenerek gönderildi.

Korkmaz, buradan Tuzla’daki Anadolu Hastanesi’ne geldi. Kazım Korkmaz yine iddiasına göre, burada kendisine 4 bin TL ücret vermesi halinde yatış işlemi yapılarak müdahale edileceği söylendi. Bu parayı yatıramayacaklarını söylediklerinde Kazım Korkmaz’ın tedavisi de yapılmadı.

SGK’lı olan Kazım Korkmaz buradan da Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geldi. Korkmaz’ın hastanede kayıt işlemleri yapıldıktan sonra yatışına karar verildi. Ancak bu kez de kendisine ameliyatla ilgili gerekli cihazın başka bir ameliyatta kullanıldığı söylendi. Kazım Korkmaz, Kartal’daki Özel Umut Hastanesi’ne sevk edildi. Sağ elinin baş parmağı kopma noktasında olan Kazım Korkma, bu haliyle saat 24.00 sıralarında Özel Umut Hastanesi’ne geldi. Ancak Kazım Korkmaz’a yapılan ilk incelemenin sonunda geç kalındığı ve parmağının kesilmesi gerektiği söylendi.

Haberin Devamı

8 saat içinde 4 hastane gezen Korkmaz’ın baş parmağı ameliyatla kesildi. Korkmaz olayla ilgili olarak, "Fabrikada elim makineye sıkışınca parmağımdan yaralandım. Önce orada bir hastaneye gittik sonra Anadolu Hastanesi’ne geçtik. Bizden 4 bin TL istediler. Biz de Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geldik. Burada da doktorun ameliyatta olduğunu söylediler. ’Ameliyat için tek bir cihazımız var o cihaz da ameliyatta, cihaz olmadığı için beklemedeyiz, isterseniz hastayı Umut Hastanesi’ne götürebilirsiniz’ dedi. Biz de Umut Hastanesi’ne gittik. Doktor geç kalındığını söyledi" diye konuştu.

Korkmaz, Kartal Eğitim Araştırma ve Özel Umut hastanelerinden aldığı evrakları göstererek elinin tedavisi tamamlandıktan sonra yasal başvuruda bulunacağını söyledi. Konuyla ilgili olarak Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri resmi açıklama yapamayacaklarını söylediler.

Haberin Devamı