Gündem 8 saatte çaldılar, 3 saatte yakalandılar

8 saatte çaldılar, 3 saatte yakalandılar

Paylaş
8 saatte çaldılar, 3 saatte yakalandılar

8 saatte çaldılar, 3 saatte yakalandılar

Zeytinburnu’nda yan dükkanın duvarını delerek kasasını oksijen kaynağı ile açtıkları kuyumcudan 280 bin liralık altın çalan 3 kişi polis tarafından 3 saat içinde yakalandı.

Haberin Devamı

58. Bulvar üzerinde 13 Haziran 2010'da Ahmet Öztürk’e ait Arzum Kuyumculuk'ta meydana gelen olayda gece yarısından sonra işyerinin yanında bulunan ayakkabı dükkanına bazı kişilerin girip çıktığı ihbarı alındı. Polis olay yerine gittiğinde önce dışarıda şüpheli bir şey bulamadı. Daha sonra soygun olma ihtimaline karşılık ayakkabı dükkanın yanında bulunan kuyumcunun sahibi işyerine getirildi.

DUVARLAR SENSÖRLÜ

Polisle birlikte içeri giren Mevlüt A., kasasını açtığında büyük bir delikle karşılaştı. Hırsızların ayakkabı dükkanının duvarını delerek kuyumcunun kasasının arka bölümüne ulaştıkları ve oksijen kaynağı ile kasayı açarak 6 kilo 800 gram altını çaldıkları ortaya çıktı.

Kuyumcu Mevlüt A., “Dükkanımda alarm vardı. Duvarlarda bile kırılmaya karşı sensör bulunuyordu. Polis ilk evime geldiğimde onlara hırsızlık olamayacağını söyledim. Ancak içeri girip kasayı açtığımda kasanın içinde bir delikle karşılaştığımda gözlerime inanamadım” dedi.

Haberin Devamı

ALTINLAR SU KOVASINDAN ÇIKTI

Hırsızlık Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada, bu tür hırsızlık yapan eski sabıkalıları incelemeye alındı. . Bu kişiler arasında bulunan Mevlüt A.’nın kısa bir süre önce evini taşıdığı tespit edildi. Bu kişinin yeni evini bulan dedektifler içeride yaptıkları aramada çalınan altınları banyoda bir su kovası içinde buldu. Bunun üzerine gözaltına alınan Mevlüt A.’nın sorgusunda ismini söylediği iki suç ortağı Abdülkadir Y.(37) ile İsmail Ö.(30) de yakalandı.

Hırsızların saat 13 Haziran gecesi, saat 22.00 sıralarında ayakkabı dükkanına girdikleri ve saat 06.00 sıralarında, hırsızlığı gerçekleştirerek ayrıldıkları anlaşıldı. İşyeri sahibiyle ertesi gün saat 08.00 sıralarında eve gelen polis ekipleri, 3 saatlik bir takibin ardından zanlıları yakaladı.
Yetkililer zanlıların çok dikkatli ve sessiz çalışması nedeniyle alarmın çalışmadığını söylediler. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan üç zanlı Zeytinburnu Adliyesi'ne sevk edildi.

Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA)